Spinatroulade med tun Spinatroulade med tun Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse En god og nem opskrift på en smagfuld spinatroulade med tun. Det er en lækker forret, som de fleste godt kan lide. Server eventuelt med rejer og en god skaldyrsdressing. Den kan også spises en almindelig hverdag til aftensmad eller frokost. Den er nemlig super sund og mætter godt. Ingrediensliste Spinatroulade 400 g. frossen spinat 4 stk. æg salt/peber Tunfyld 420 g. tun på dåse 0,5 dl. mayonnaise 1 dl. creme fraiche 1 stk. rød peberfrugt 1 stk. rødløg 0,5 bundt frisk dild 2 tsk. paprika 3 tsk. citronsaft salt/peber Fremgangsmåde Tag spinat op fra frost (helbladet spinat) ca. 3-4 timer inden den skal bruges. Du kan også tage det op og sætte det i en skål dagen inden. Så er det tøet op, når du skal bruge det. I to skåle deles de 4 æg i hvider og blommer. I skålen med blommer blandes den drænede spinat i (den vægt der er angivet er i drænet vægt). Herefter tilsættes salt og peber. Æggehviderne piskes stive (de skal være så stive at du kan vende skålen på hovedet uden det ryger ud) og vendes i blandingen med spinat og æggeblommer. En bageplade gøres klar med bagepapir. Herefter smøres bagepapiret med lidt olie eller smør. Det gør, at det er lettere at rulle rouladen til sidst. Blandingen fordeles på hele bradepanden, så du har en firkant. Herefter bages den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-15 min. Den skal være fast over det hele. Tag bunden ud og lad den køle helt af. Imens røres tun sammen. Hak rødløg, peberfrugt og dild rigtig fint. Drænet tun blandes med cremefraiche, mayonnaise, hakket rødløg, hakket peberfrugt og finthakket dild. Smages til sidst til med citronsaft, paprika samt salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere creme fraiche, hvis du synes den er for tør. Blandingen smøres ud på bunden, hvorefter denne rulles forsigtigt op som en roulade. Brug evt. bagepapiret til at “trække” rouladen sammen. På den måde undgår du, at den går i stykker. Nu er din spinatroulade klar. Sæt den på køl 2-3 timer, da det giver den tid til at sætte sig. Skær den ud i skiver og server. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Cavi-art Opskrift på spinatroulade med tun Spinatroulade med tun er den lækreste forret, frokost eller aftensmad. Den er super let at lave og så er den både sund og smager forrygende. Måske du har prøvet spinatroulade med laks? Det her er den samme slags blot med tunsalat i stedet for. Selve rouladen er lavet af en spinatbund, som er fyldt med en lækker tunsalat og så er den pyntet med de fineste cavi-art. Cavi-art er et plantebaseret alternativ til stenbiderrogn, torskerogn og andre rogntyper. Deres produkter er lavet på tang og er derfor 100% plantebaseret. Vi synes de er så fine at pynte med og så smager de også rigtig godt! LÆS OGSÅ: Tunmousse Forret med fisk Vi laver ofte spinatroulade med tun til forret, men vi kan også sagtens finde på at lave det som en sund aftenmad eller frokost. Til forret er den god, hvis den bliver serveret med rejer og en god skaldyrsdressing. Når den bliver skåret får den sådan et flot snit, som virkelig ser lækkert ud, når den anrettes pænt. Vi har tidligere haft en tendens til, at når der skulle laves forret med fisk, så blev det ofte tunmousse eller lakseroulade, men vi syntes, at vi trængte til at prøve noget nyt. Så derfor opstod vores spinatroulade med tun. Kan jeg bruge frisk spinat? Ja du kan godt bruge frisk spinat, men vi anbefaler faktisk, at du bruger frossent. Det er bare nemt og hurtigt at arbejde med. Tag din frosne spinat op aftenen inden, så er det tøet op til dagen efter. Så får man hurtigt lavet selve spinatbunden. Spinatbunden kan også laves et par dage i forvejen og så blot opbevares i køleskabet. Selvfølgelig godt pakket sammen. Så kan man putte tunfyldet i dagen inden den skal bruges. Det gør retten super nem at lave. Min spinatroulade er meget våd – hvad gør jeg forkert? Der er én vigtig ting. Det er, at man skal huske at dræne tunen rigtig godt. Hvis man ikke får drænet tunen ordentligt, så kan man risikere, at den væsker, når den bliver lagt i spinatrouladen. Og det er bare ikke særlig praktisk eller særlig lækkert. Så husk at dræne din tun rigtig godt. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Jeg tror ikke helt jeg forstår det med spinaten 🙂 Man skal bruge 400 gram frossen spinat, men i beskrivelsen, skriver I, at den angivne vægt er i drænet vægt. Så hvor mange gram frossen spinat skal man tø op, så det giver 400 gram i drænet vægt? 🙂 Svar
Hej, Det burde være nok at tage 400 g., men vi tager altid lidt ekstra op (ca. 100 g. ekstra). Når man dræner det, så kan noget af vægten godt svinde 🙂 Kh Svar
Hej. Min familie er ikke så glad for dild. Kan dette undværes uden og ødelægge smagen? Og kan man lave den dagen i forvejen uden den bliver for våd? Svar
Hej, Du kan sagtens udelade dild. Du kan evt. bruge purløg i stedet 🙂 Og ja, den kan godt laves dagen før. Kh Svar
Jeg brugte desværre hakket frossen spinat og ikke helbredet – hvilket jeg tænker er det I har brugt i opskriften. Det kunne være dejligt at det blev noget mere specifikt – ligesom at der står, der skal bruges mere spinat end de 400g fordi det skal drænes. Ellers en fin opskrift 🤗 Svar