Nøddekurv med hindbærskum

Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavede nøddekurve. Fyld dem med hindbærskum, som vi har gjort. Eller fyld dem med is og frugt. Du kan også dyppe kurvene i mørk chokolade, hvis det skal være ekstra luksuriøst.

Ingrediensliste

  • Nøddekurve

  • 55 g. hasselnødder
  • 50 g. smør
  • 45 g. glukosesirup
  • 50 g. sukker
  • 3 spsk. hvedemel
  • Hindbærskum

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 100 g. frosne hindbær
  • 3 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. I en lille gryde bringes frosne bær i kog. Når det koger tages det af varmen, og køles helt ned (skal blive koldt, så stil det gerne i køleskabet).
  3. Nu skal nøddeskålene laves. Blend hasselnødder. Bland hasselnødder med blødt smør, glukosesirup, sukker og hvedemel til du har en ensartet masse.
  4. Læg 4 store tsk. dej spredt ud på et stykke bagepapir (når de bages flyder de ud, så det er vigtigt, at de får meget plads hver især).
  5. Når ovnen er varm, så bages de i ca. 8-10 minutter til de er gyldne og ensartet.
  6. Stil 4 glas klar med bunden i vejret klar.
  7. Tag bagepladen ud af ovnen og lad dem køle ned i 1 minut.
  8. Hiv nu dejen af bagepapiret og læg hver stykke over glasset. Lad dem folde sig ned over glasset og brug evt. fingrene til at forme dem en smule. Lad dem køle helt af på glasset.
  9.  Læg nu anden omgang i ovnen og gentag samme proces.
  10. Skal nøddeskålene først bruges dagen efter, så kan de pakkes ned i en lufttæt beholder.
  11. Pisk fløde i en skål sammen med flormelis. Vend forsigtigt den kolde bærcoulis i den piskede fløde. Smag til og tilsæt evt. mere flormelis, hvis den skal være sødere.
  12. Sprøjt hindbærskummet i skålene kort inden servering. Pynt evt. med friske bær, hvid chokolade og/eller citronmelisse.
Bedøm denne ret

Opskrift på nøddekurv med hindbærskum

En lækker og nem opskrift på en hjemmelavet nøddekurv med hindbærskum. Det her er vores bud på en smagfuld sommerdessert. Man kan også sagtens fylde kurven med is og frugt, hvis man er mere til det. Men den syrlige hindbærskum komplimenterer bare den søde nøddekurv rigtig godt.

Vi glæder os så meget til sommer og en masse sommerdesserter med masser af friske sommerbær. Selvom vi kun er i april måned nu, så har vi allerede fået en god forsmag på sommeren og vi håber, at den bliver lige så varm som sidste år. Så er der nemlig rig mulighed for at lave en masse sommerkager og desserter, så vi kan forkæle venner og familie.

LÆS OGSÅ: Fuglereder med fløde og bær

Nøddekurv med hindbærskum

Nøddekurve med is

Du kan som sagt også sagtens fylde disse nøddekurve med is. Fyld dem med en god vaniljeis og evt. friske bær. Det er virkelig en lækker og nem dessert. Du kan også lave en kombination, hvor du både fylder dem med is og den her lækre hindbærskum.

Kan jeg lave dem på forhånd?
Ja, du kan sagtens lave nøddekurvene på forhånd. Lad dem køle helt af inden du pakker dem ned. Pak dem i en lufttæt beholder, så kan de faktisk holde sig i flere uger. Derfor laver vi ofte en stor portion af nøddekurvene om sommeren. Så har man altid til en hjemmelavet dessert, hvis man får lyst til noget sødt eller skal have gæster.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar