Falafler Falafler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 12 timer og 30 minutterTilberedningstid 1 timeSamlet tid 13 timer og 30 minutter Del Pin Print BeskrivelseEn nem opskrift på hjemmelavede falafler. Falafler er en form for vegetarfrikadelle, som smager fantastisk i pitabrød eller som tilbehør til en salat. Det er vegetarisk mad, når det er bedst. Ingrediensliste 200 g. kikærter (tørret vægt) 2 stk. rødløg 4 fed hvidløg 1 bundt frisk persille 4 tsk. stødt spidskommen 3 tsk. stødt koriander 1 tsk. bagepulver 1 tsk. chiliflager 2 tsk. saltTil stegning 5 dl. raps- eller solsikkeolieLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmåde Læg kikærterne i blød i vand i en stor skål med vand, der dækker (vær opmærksom på, at kikærterne vokser til dobbelt størrelse, så det skal være en stor skål).Rødløg, hvidløg og persille pilles og rengøres.Dræn kikærter og skyl i koldt vand. Kom herefter kikærter og de resterende ingredienser i en foodprocessor eller en kødhakker. Blend sammen, så du får en sammenhængende fars. Vi kan godt lide, at kikærterne er lidt grove i farsen.Farsen formes til små falafler og presses godt sammen (det kan være lidt svært at forme dem uden de smuldrer lidt, men tryk dem godt sammen i håndfladen. Undgå at tilsætte mel, da det vil gøre dem mere tørre).En gryde eller pande med olie opvarmes til omkring 170 grader.Brug en spiseske til at sænke falaflerne ned i den varme olie.Falaflerne steges til de har fået en sprød overflade og god farve på alle sider.Tag dem op af den varme olie og placer dem i en stålsi, som er sat over en skål.Fritér de resterende falafler.Server herefter dine falafler med det samme.Lås skærmOpskrift på hjemmelavede falaflerHer får du en nem opskrift på hjemmelavede falafler. Vi elsker falafel og spiser det ofte som tilbehør til en god salat eller i pitabrød. De har en krydret smag, så vi spiser det ofte sammen med en kold krydderurtedressing, eksempelvis i et pitabrød eller i et hjemmebagt fladbrød. Men hvad er falafel egentlig? Man kan kalde det for en slags vegetarisk frikadelle, som egentlig stammer fra Mellemøsten. Basen for dem er kikærter, som lægges i blød i koldt vand. Hertil tilsætter man blandt andet løg, hvidløg og masser af krydderier og friske krydderurter og det hele blendes til en fars. Så formes farsen til kugler og de friteres i varm olie.LÆS OGSÅ: Bønnesalat med feta og tomat Falafel opskriftDen her falafel opskrift er super nem og kræver få ingredienser. Hvis du gerne vil have flere kødfrie dage om ugen, så er det genialt med falafler. Herhjemme elsker både store og små det. Du får krydrede falafler med masser af smag, som har et sprødt ydre. Selve farsen kan godt virke lidt porøs, men undgå at tilsætte hvedemel eller æg til farsen. Mel vil nemlig gøre dem mere tørre. Pres dem i stedet godt sammen i håndfladen og sænk dem forsigtigt med en stor ske i den varme olie. Ligeså snart de bliver friteret, så holder de nemlig formen.Pitabrød med falaflerÉn af vores absolut yndlings måder at spise falafel på er i pitabrød. Det smager så godt, især i hjemmelavede pitabrød med salat, en god dressing og syltede rødløg. Falafler har så meget smag og derfor foretrækker vi faktisk pitabrød med falafel frem for kylling eller oksekød. Hvis du mangler en god opskrift på hjemmelavet pita, så kan vi anbefale vores opskrift, som du finder lige her.Tilbehør til falaflerHvis du derimod blot vil spise falaflerne som tilbehør eller som hoveddelen af en ret, så har vi flere forskellige bud opnå hvordan de kan nydes. Nyd dem til en åben æggewrap med spidskål eller i en lækker, mættende salat.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Anja,Det har vi desværre ikke prøvet. Kunne være lidt bange for, at de smuldrer, men prøv da at fryse et par stykker ned og test det af :-)!KhSvar
Hejsa Nej, vi bruger kikærter på dåse. Hvis du bruger tørrede kikærter skal de ligge i blød i vand i et døgn cirka 😉 God aften til dig!Svar
Hej mummum Synes I generelt har nogle fede idéer, men lige mht falaflerne bed jeg mærke i at I gør tingene lidt mere besværlige for jer selv ved at rulle falaflerne i rasp, for det behøves slet ikke. Hvedemel og havregryn skal heller ikke være tilstede i en original falafel-opskrift. Falaflerne bliver crispy bare de frituresteges. Men der skal bruges masser af vand, 1 dl er faktisk for lidt. Og brug lidt natron (mindre end 1/3 tsk) så falaflerne hæver lidt under stegningSvar