Bowl med havreris og tunsalat

Bowl med havreris og tunsalat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedningstid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker bowl med havreris og tunsalat samt masser af grøntsager. En tunbowl med havreris vendt i pesto og syltede rødløg til.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 160 g. havreris fra Valsemøllen
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 40 g. rucola
  • 50 g. rød spidskål
  • 50 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 0,25 stk. agurk
  • 20 g. syltede rødløg
  • Vinaigrette

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 0,25 tsk. dijonsennep
  • Tunsalat

  • 140 g. tun på dåse
  • 1,5 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,25 stk. rødløg
  • 0,25 bundt frisk dild
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Kog havreris efter pakkens anvisning. Lad dem herefter køle af. Vend med grøn pesto.
  2. Ryst i mellemtiden olivenolie, akaciehonning, æblecidereddike og dijonsennep til en vinaigrette i et lille glas eller beholder.
  3. Snit kål fint. Vend med rucola og vinaigretten.
  4. Halver agurken og skrab kerner ud. Skær i halve skiver.
  5. Snit rødløg fint og hak dild til tunsalaten.
  6. Dræn tun. Rør tun, løg, dild, citronsaft, salt, peber og creme fraiche sammen.
  7. Hæld kogende vand udover edamamebønner i en si. Skyl herefter med koldt vand.
  8. Anret bowls med havreris, tunsalat, forskellige grøntsager og syltede rødløg på toppen.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Valsemøllen

Opskrift på bowl med havreris og tunsalat

Vi starter det nye år ud med en lækker bowl med havreris og tunsalat. Vi kan umuligt være de eneste, som har ekstra meget lyst til sådan en fyldig bowl som denne efter en måned med julemad. Vi trænger til masser af grønt og det må man altså sige at man får i en bowl som denne. Vi elsker at lave de her bowls i alle mulige afskygninger. Man kan bruge præcis de grøntsager, som man har lyst til og så mætter de godt. Især når man bruger havreris som base. Havreris er en kilde til masser af protein og er rige på fibre. Det fede ved det her produkt er, at det kun tager 10 minutter at koge dem, så de passer perfekt til bowls, men også som tilbehør til de klassiske retter som boller i karry, wokretter osv.

Havrerisene giver godt med fylde og tekstur. Vi har lige vendt dem i en omgang grøn pesto for at give dem ekstra smag. Det kan man også sagtens lade være med, hvis man gerne vil have dem mere simple. Udover havreris, så er der også tunsalat, agurk, edamamebønner, blandet grønt og syltede rødløg på toppen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med havreris fra Valsemøllen her

Bowl med havreris og tunsalat

Tunbowl med havreris

En tunbowl med havreris kan spises både til frokost og aftensmad. Vi kunne også sagtens finde på at lave ekstra til aftensmad, så der var til en nem frokost dagen efter. Et lifehack er også at koge en stor portion havreris, som man så opbevarer på køl. De kogte og afkølede havreris er gode til bowls som her, men også til andre salater. Det kunne være i denne salat her med bagte gulerødder. Ellers er de også gode, hvis man steger dem på panden og laver dem lidt ala stegte ris med grøntsager og æg. Så er dit mål for det nye år at få flere fibre ind i kosten, så er havreris helt geniale.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar