Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet stuvet hvidkål. Stuvet hvidkål er en rigtig klassiker og ægte mormormad. Server evt. med frikadeller.

Ingrediensliste

  • 750 g. hvidkål
  • 50 g. smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 knivspids stødt muskatnød
  • salt
  • 4 dl. mælk

Fremgangsmåde

  1. Snit hvidkål lidt groft.
  2. Bring en gryde med vand og lidt salt i kog.
  3. Kog det snittede hvidkål i 5 minutter.
  4. Dræn det og gem lidt af kålvandet.
  5. I en anden gryde smeltes smør.
  6. Rør herefter hvedemel i og rør godt rundt med et piskeris til der dannes en smørbolle.
  7. Hæld mælk ved lidt efter lidt og rør godt rundt indtil der ingen melklumper er.
  8. Tilsæt muskatnød og salt. Stuvningen er til den tykke side, men når hvidkålen tilsættes bliver den tyndere.
  9. Tilsæt nu det drænede hvidkål og rør godt rundt. Kom lidt kålvand i stuvningen, hvis du synes, at den er for tyk.
Bedøm denne ret

Opskrift på stuvet hvidkål

Sådan en omgang stuvet hvidkål er ægte mormor-mad! Og selvom det måske er simpelt at lave, så skal man på ingen måde undervurdere en omgang stuvet hvidkål med frikadeller til. Det er bare dansk mad, når det er bedst! Og det er faktisk slet ikke så svært at lave sådan en omgang selv. Så her får du altså vores nemmeste og bedste opskrift, så du helt selv kan lave en omgang stuvet kål.

LÆS OGSÅ: Mørbradbøffer med bløde løg

Hvordan laver man stuvet hvidkål?

Det er som sagt slet ikke så svært at lave en omgang hjemmelavet stuvet kål selv! Det består jo primært af kål og det kål giver man et let opkog. Herefter laver man en opbagt sauce, fordi det er vel ikke ægte mormor-mad, hvis det ikke indeholder en opbagt sauce. Og så kommes kålen i saucen til sidst og voila! Så har du altså sådan en omgang stuvet kål.

Stuvet hvidkål

Frikadeller og stuvet kål

Hvis det skal være den helt klassiske og gammeldags måde at spise det på, så skal det serveres med en god omgang hjemmelavede frikadeller til. Du finder vores bedste opskrift på klassiske frikadeller af svinekød lige her. Hvis du derimod gerne vil prøve lidt variation, så kan du også lave en omgang kyllingefrikadeller til. Det finder du en opskrift på lige her.

Man serverer også ofte stuvet kål til jul. Det smager nemlig skønt med både frikadeller, hamburgerryg, medister og alle julens lækkerier.

Kan men fryse stuvet hvidkål?
Ja du kan sagtens fryse eventuelle rester ned. Ved optøning så varmes det op ved lav varme, så det stille og roligt kan få lov til at tø op. Så frygt ikke, hvis du ender med at have lidt rester. De behøves nemlig slet ikke at gå til spilde.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar