Havretærte med vaniljecreme

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på en skøn havretærte med vaniljecreme og friske bær. En tung og lettere kompakt kage, som mætter godt. Så frygt ikke, hvis den ikke hæver. Det er nemlig ikke meningen. Pynt med sommerens bær og du har en skøn sommerkage.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 100 g. smør
  • 150 g. havregryn
  • 20 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 90 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. lys sirup
  • 2 tsk. vand
  • Vaniljecreme

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 40 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Topping

  • 200 g. jordbær

Fremgangsmåde

  1. Bland havregryn, hvedemel, bagepulver, sukker, og vaniljesukker.
  2. Tilsæt smeltet smør, sirup og vand.
  3. Hæld blandingen over i en form betrukket med bagepapir eller smurt godt med smør (vi brugte Ø22cm).
  4. Bag tærten nederst i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i cirka 15-20 minutter. Den skal være let gylden.
  5. I en skål hældes piskefløde, creme fraiche, vaniljesukker og flormelis op.
  6. Pisk det med en elpisker til du har en fast creme. Smag til med flormelis.
  7. Når bunden er afkølet kommes cremen på toppen og den pyntes evt. med bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på havretærte med vaniljecreme

Opskrift på en skøn og sprød havretærte, som er toppet med hjemmelavet vaniljecreme og friske bær. Det er en super nem kage, som er god, hvis man lige får lyst til noget sødt. Den er nemlig hurtig at lave og så kan man pynte den med lige præcis de bær og frugter man har lyst til. Vi elsker denne havretærte, da den ikke er for sød og tung. Men derimod er den frisk med bærrene og den sprøde bund. 

Den er lidt kompakt i det, så frygt ikke, hvis den ikke hæver. Det er nemlig ikke meningen. Den er jo lavet på havregryn, så den er lidt grovere i det end en almindelig kage. Hvis den skal være ekstra luksus, så kan du også lave en lækker hindbærcoulis, som man kan hælde over, når man har taget et stykke. 

Vi anbefaler at lave havretærten på den dag den skal serveres. Den er nemlig klart bedst, hvis den har lidt sprøde kanter, når den skal serveres.

Hvis du derimod ønsker at lave en kage der kan laves dagen i forvejen, så kan du tjekke vores opskrift på Bastognekage med marengs eller Nem cheesecake.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

    1. Hej Signe,

      ca. 6 personer. Du kan altid se antal personer/portioner lige under billedet 🙂

      Kh

Skriv en kommentar