Flæskesvær Flæskesvær Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 portion Opskrift til 1 portion Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og simpel opskrift på hjemmelavede flæskesvær tilberedt i ovn. Lav de bedste og sprødeste flæskesvær derhjemme med kun én ingrediens! Ingrediensliste 1 portion rå svær fra svinekam salt Fremgangsmåde Tag de rå svær fra svinekammen. Skær den i strimler. Bring en gryde med vand i kog. Kom salt i vandet. Tilsæt strimlerne til det kogende vand. Skru en anelse ned og lad dem koge i ca. 15 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dup sværene helt tørre. Gør en bageplade klar med bagepapir. Fordel sværene på bagepladen. Bag dem i den forvarmet ovn i ca. 25-35 minutter. Hold øje med dem undervejs, da der kan være forskel på ovne. Vend dem også gerne rundt halvvejs (hvis der kommer meget fedt undervejs, så hæld det meget gerne fra undervejs, så det ikke brænder af). Tag dem ud, når de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af og drys med salt. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på flæskesvær Det er så nemt at lave hjemmelavede flæskesvær! Og det er virkelig lækkert. Vi tilbereder dem i ovn og det eneste du skal bruge er faktisk sværene fra en svinekam. Nogle gange kan man også købe sværene hos en slagter eller i større supermarkeder. Så kan du lave en stor portion uden at stå tilbage med en svinekam uden svær. Vi spiser flæskesvær på samme måde, som vi spiser chips, nemlig som snack. De smager dog også forrygende til et større tapasbord, hvor man måske også har en lækker chilimayo eller noget andet dyppelse dertil. LÆS OGSÅ: Saltmandler Flæskesvær i ovn Vi tilbereder flæskesværene i ovnen. Det er så nemt og så sviner det ikke. Sværene skæres ud i strimler, herefter koges de kort og så fordeles de på en bagerist med bageplade under (så fedtet kan dryppe ned i den). Så skal de blot bages i ovnen til de er sprøde og lækre. Flæskesværene kan krydres med salt, men du kan også lave dem lidt ekstra luksuriøse og lave en krydderiblanding, som de vendes i. Man kunne eksempelvis lave nogle mexicansk inspirerede svær, hvor man vender dem i parmesan, krydderier og lidt friskhakkede krydderurter lidt ala de streetcorn, som man kan få i udlandet. Hvordan opbevarer jeg dem bedst? Opbevar dem i en lufttæt beholder et tørt sted, så holder de sig bedst. De sagtens holde sig 1-2 uger, men så længe har de aldrig holdt herhjemme. De bliver altid spist inden for få dage, da det simpelthen er så lækkert! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.