Blåbærmarmelade

blåbærmarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet blåbærmarmelade, som du kan bruge på hjemmebag, pandekager, vafler mm. Lav den lækreste blåbærsyltetøj helt selv.

Ingrediensliste

  • 225 g. frosne blåbær
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 stk. husblas

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Kom blåbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde.
  3. Varm gryden op ved svag varme.
  4. Lad det hele simre i 10-15 minutter eller indtil bærrene er kogt ud. Rør jævnligt i gryden.
  5. Mos bærrene med en gaffel eller lad dem være hele.
  6. Vrid husblas for vand. Tilsæt drænet husblas til den varme marmelade. Rør det godt ud.
  7. Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle af.
  8. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på blåbærmarmelade

Den smukkeste og lækreste blåbærmarmelade med en dyb blå/lilla farve. Den her syltetøj med blåbær er så god og virkelig nem at lave. Det er en super måde at udnytte blåbær på og så smager den godt til hjemmebag, pandekager i alle afskygninger, sprøde vafler og meget mere. Den består af få ingredienser og kan laves med både friske og frosne blåbær. Vi bruger gerne økologiske blåbær, da de giver den absolut smukkeste farve til marmeladen.

Marmeladen er lavet på kun 5 ingredienser og består jo hovedsageligt af blåbær. Du kan dog sagtens tilføje andre frugter eller bær til marmeladen. Det ville eksempelvis være super lækkert med en blanding af blåbær, jordbær og hindbær. En anderledes bærmarmelade, som man ikke kan købe i supermarkedet.

LÆS OGSÅ: Appelsinmarmelade

blåbærmarmelade

Blåbærsyltetøj

Vi elsker at bruge blåbærsyltetøj til amerikanske pandekager eller som topping til vores skyr eller yoghurt. Det er så nemt at pifte en lidt kedelig omgang skyr op med et par spiseskefulde syltetøj og lidt hjemmelavet, sprød granola. Det er en lækker omgang morgenmad, som i hvert fald er meget mere spændende end en omgang havregryn med mælk på.

Du kan som sagt bruge både frosne og friske blåbær. Måske du er heldig, at du har en blåbærbusk i haven eller kender nogen som har. Det er også nogle gange, at man kan finde vilde skovbær i skovområder. Desværre har vi ikke sådan nogle tæt ved os, så vi køber os fra det og bruger enten friske fra supermarkedet eller frosne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan ikke forstå, at man anbefaler, at køle marmeladen af, inden man skruer låg på, det er da vakkummet, der er med til, at bevare holdbarheden er min erfaring……..

Skriv en kommentar