Vaniljecreme Vaniljecreme Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lav din egen vaniljecreme, som du kan bruge til lagkager, kager, trifli og en masse andre lækre desserter. Ingrediensliste 4 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 3 tsk. vaniljesukker 60 g. sukker 4 dl. mælk Fremgangsmåde Pisk æg, sukker, vaniljesukker, majsstivelse og et skvæt af mælken godt sammen i en lille tykbundet gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes den resterende mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” og kondens på cremen). Sæt cremen på køl i minimum 1-2 timer, så den får lov til at sætte sig. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på vaniljecreme Her får du opskriften på en super nem og lækker vaniljecreme, som du kan bruge som fyld i lagkager, til kager, til trifli, fastelavnsboller og meget mere. Det er så nemt at lave sin egen creme og så smager det så lækkert. Vores creme er lavet på en base af æg og mælk. Hele blandingen koger man op ved lav varme, så du får en tyk og fast creme. Sådan en hjemmelavet creme egner sig især godt til fastelavnsboller, da de færdigkøbte cremer ofte løber ud af bollerne. LÆS OGSÅ: Fastelavnsboller med creme Sådan laver du creme Ovenover kan du se en step-by-step guide til hvordan man laver selve cremen. Man starter med at piske æg med sukker, vaniljesukker og majsstivelse. Når det er pisket godt sammen, så tilsætter man mælk. Og så varmes det hele blot op under omrøring ved lav varme, indtil cremen tykner. Cremen hældes over i en skål og der lægges film på helt ned til cremen, så undgår man nemlig ‘skind’ på cremen, når den sættes på køl. Så skal cremen blot have lov til at køle ned og så har du en super lækker og nem vaniljecreme, som du kan bruge til alverdens søde sager. Kagecreme opskrift Den her creme omtales også ofte som kagecreme. Netop fordi den ofte bruges til kager og søde sager, så det giver også god mening. Man kan også købe en færdiglavet pulverversion af kagecreme, hvor man blot skal piske pulver med mælk. Den løsning vælger vi også nogle gange, hvis det skal gå rigtig hurtigt. Fordi det er jo selvfølgelig et lidt større projekt at lave en hjemmelavet, men den er altså også det hele værd. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, Vil bare høre, hvor lang tid kan vaniljecreme holde sig frisk på køl. Jeg skal lave den en torsdag formiddag, men skal første bruges til kagen om lørdagen. Kan den holde sig frisk nok så længe ? tak for hjælpen Svar
Hej Norah, Bytter du nogle ingredienser ud? Og den sætter sig først helt rigtigt, når den er kølet af 🙂 Kh Svar