Kanelsnegledame Kanelsnegledame med slik Opskrift til 1020304050 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en kanelsnegledame pyntet med slik og glasur. Lav din egen kagedame eller kagemand ud af kanelsnegle til årets fødselsdag. Ingrediensliste Dej 100 g. smør 2,5 dl. mælk 50 g. gær 2 stk. æg 90 g. sukker 0,5 tsk. salt 600 g. hvedemel Remonce 180 g. brun farin 4 tsk. stødt kanel 100 g. smør Topping 200 g. flormelis 2 spsk. vand 150 g. slik Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk og lad det blive en smule lunt. Den skal være fingervarm. Hæld det hele over i en skål. Opløs gæren i blandingen. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig. Ælt dejen indtil den er smidig og glat. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time dækket til med et fugtigt viskestykke. Imens dejen hæver gøres fyldet klar. Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad smør blive blødt. Når dejen er færdighævet, så tages dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et langt rektangel, for at få mindre kanelsnegle. Vi rullede den ud til en længde på 70 cm og en bredde på 25 cm. Herefter smøres dejen først med blødt smør. Fordel herefter din blanding af brun farin og kanel udover. Brug hænderne til at fordele det udover det hele. Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det. Placer dem på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir formet som en kvinde. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ca. 10-15 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem efter 8-9 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. De skal være gyldne på toppen. Bland flormelis og vand til en tyk glasur, kom det i en plastikpose eller sprøjtepose, som bruges til at tegne kagedamen op. Fordel glasur og slik på kagen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kanelsnegledame med slik Her får du opskriften på en nem, hjemmelavet kanelsnegledame med slik. En hjemmelavet fødselsdagskage, som uden tvivl vil passe perfekt til børnefødselsdagen. Ofte laver man kagemand eller kagedame ud af brunsviger eller vandbakkelse, men vi har altså valgt at gøre det ud af kanelsnegle. Vi elsker nemlig kanelsnegle og de passer altså perfekt til en børnefødselsdag også. Sneglene placeres blot som vist på billedet herunder, så de danner en krop. Efter de er bagt, så pyntes de med slik. Du kan også lave ansigtet af marcipan, hvis det skal være mere tydeligt. Vi har brugt vores bedste opskrift på kanelsnegle. Det giver de blødeste og lækreste kanelsnegle, hvor fyldet ikke løber ud. Der er simpelthen intet som en lun, nybagt kanelsnegl. Vi er sikre på, at hvis du serverer den her til næste fødselsdag, at den så vil være et kæmpe hit. LÆS OGSÅ: Fødselsdagskager Hjemmelavet kagedame eller kagemand Som sagt, så kan man lave kagedame eller kagemand ud af forskellige slags kager. De mest klassiske er nok enten af brunsviger eller vandbakkelse. Men vi kan se rundt omkring, at det bliver mere og mere populært at lave det af andre slags kager også. Vi har blandt andet set en kagemand af hindbærsnitte og en af brownie. Derfor måtte vi jo forsøge os med en kanelsnegledame. Vi har lavet hår af sådan nogle karamelsnørre og øjne af slik. Kjolen og kroppen er tegnet op med glasur. Det er simpelthen så nemt og så hyggeligt et projekt! Og så er det jo også nemt at lave fødselsdagskagen selv. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.