Tykstegsbøf med sprøde pommes frites Steak med sprøde pommes frites Opskrift til 1234567891011121314151617181920 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på steak med sprøde, hjemmelavede pommes frites og en salat til. En perfekt fredagsmenu eller weekendmenu. Ingrediensliste Bøf 500 g. tykstegsbøf 2 spsk. raps- eller solsikkeolie salt/peber Sprøde pommes frites 500 g. kartoffel 8 dl. raps- eller solsikkeolie 25 g. parmasan 0,3 bdt. frisk persille 1 tsk. hvidløgspulver salt Tilbehør 0,25 g. mango 50 g. rucola 20 g. sukkerærter 50 g. cherrytomater 2 tsk. chilisovs 4 spsk. mayonaise 1 tsk. paprika 2 spsk. creme fraiche 0,5 tsk. chiliflager Fremgangsmåde Kartoflerne gøres rene eller skrælles, hvis man ikke vil have skræl på. Herefter skæres de i tynde stave (cirka 1 cm). Herefter placeres de i en skål med vand (for at trække noget af stivelsen ud). Det optimale er, at have dem i vand i minimum 8 timer, men har du kun en time, så går det også nok. Imens pommesfriterne ligger i vandet, skæres mango, cherrytomater og sukkerærter ud til salaten. Bland nu mayonnaise, creme fraiche, chilisovs, paprika og chiliflager til en ensartet dip. Olien opvarmes, hvorefter fritterne steges over to omgange. Første gang skal de blot blancheres, så de bliver bløde, hvorefter de afdryppes på fedtsugende papir. Herefter steges de 2. gang. Her skal de steges til de er gyldenbrune. Krydderiblandingen laves ved at rive parmesanost, hakke persille fint og herefter blande hvidløgspulver og salt i. Imens du venter på at dine pommes frites bliver sprøde og gyldne, steger du bøffen. Krydr dine bøffer med salt og groftkværnet peber på begge sider. Varm en pande op. Kom olie på panden. Kom bøfferne på den varme pande. Lad dem stege i ca. 2-4 minutter på hver side alt efter hvordan du vil have dem stegt. Tag bøfferne af panden og lad dem hvile i 5 minutter inden servering. Når dine pommes frites er færdige, så vendes de rundt i krydderiblandingen. Server det hele sammen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på tykstegsbøf med sprøde pommes frites Fredagsmenuen må gerne være lidt mere festlig og lækkert end de andre hverdage. Vi har derfor opskriften på en lækker tykstegsbøf med de lækreste sprøde pommes frites, som kan få enhver mund til at løbe i vand. Det er ikke svært at lave hjemmelavede sprøde pommes frites. Det kræver bare lidt tålmodighed. For at gøre noget lidt anderledes ved dine pommes frites, så kan du ligesom os, vende dem i den lækreste blanding af parmesan, frisk persille, hvidløgspulver og salt. Det smager så godt! For at fejre det endelig er weekend, har vi tilberedt en god tykstegsbøf og lavet en god frisk salat hertil. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på aftensmad Hemmeligheden bag sprøde pomfritter er, at få så meget af stivelsen ud inden de steges helt brune. Dette gør du ved blandt andet ved at lægge de skårede pomfritstave i blød i vand inden tilberedning. Derefter kommer nok det vigtigste trick af dem alle. Du kommer pomfritterne ned i den forvarmet olie og blancherer dem. Det er kun lige et minut eller to. Derefter skal de dryppe godt af og så i olien igen. Denne gang skal de blive i olien til de er gyldne og godt sprøde. De sprøde pommes frites smager godt som de er med lidt salt på. Vi fortrækker dog at vende dem i en god omgang revet parmesan og frisk persille. Det smager bare så godt! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.