
Halve æbler med gele
Forberedelsestid
5 minutterTilberedelsestid
10 minutterSamlet tid
15 minutterBeskrivelse
Opskrift på halve æbler med gele, som er kogt i sukkerlage. Skønt tilbehør til oksestegen, flæskestegen eller andestegen.
Ingrediensliste
- 4 dl. vand
- 1 dl. sukker
- 2 stk. æble
- 4 tsk. ribsgele
Fremgangsmåde
- Halver æbler. Fjern kernehus og skræl.
- Kog sukkerlagen op af vand og sukker.
- Tilsæt æblerne til sukkerlagen, når den koger. Lad det koge ved lav varme i 5 minutter.
- Tag gryden af blusset og hæld sukkerlagen fra. Lad æblerne køle af.
- Anrettes med 1 tsk. ribsgele i hvert æble.
- Sættes på køl indtil servering.
Opskrift på halve æbler med gele
En nem opskrift på halve æbler med gele. Friske æbler, som er kogt i sukkerlage og som er fyldt med ribsgele. Det er perfekt tilbehør til flæskestegen eller andestegen til juleaften eller mortens aften. Det kan også sagtens spises som tilbehør til en gammeldags oksesteg eller vildt.
Men hvad mener du? Skal de serveres til juleaften eller ej? Vi kan fornemme, at det er så forskelligt hvad folk serverer juleaften. Og derfor også om man serverer æbler eller ej. Vi synes det smager skønt og derfor laver vi dem ofte, hvis der er tid til det. De smager nu også godt som tilbehør til vildt kød eller blot flæskesteg.
De er samtidig super nemme at lave selv og kræver ikke alverdens tid eller ingredienser. Man kan også købe æbler på dåse og blot bruge dem som tilbehør.
LÆS OGSÅ: Klatkager
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.