Tørret appelsin

Tørret appelsin
Opskrift til stk. Opskrift til 25 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Lav selv tørret appelsin eller tørrede appelsinskiver, som du kan bruge som pynt til jul, til drinks, kager og meget mere.

Ingrediensliste

  • 2 stk. appelsin

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  3. Skær appelsinerne ud i tynde skiver og placer dem tæt på bagepladen.
  4. Bag dem i ovnen i 1 time. Tag dem herefter ud og vend dem.
  5. Giv dem yderligere 1 time.
  6. Hvis de ikke er helt tørre endnu, så kan du vende dem igen og så give dem lidt ekstra tid i ovnen. Det er lidt afhængig af hvordan din ovn bager.
  7. Tag dem til sidst ud og lad dem køle af.
  8. Herefter kan de bruges som pynt til kager eller drinks. Der kan også kommes snor i dem og så kan de bruges som julepynt eller pynt på gaver.
Bedøm denne ret

Opskrift på tørret appelsin

Lav selv tørret appelsin eller tørrede appelsinskiver, som du kan bruge som pynt på kager, søde sager eller blot som julepynt. Det er så nemt at lave og kræver ikke andet end appelsiner og en ovn. Det er sådan et lille hyggeligt projekt, som ikke kræver det store. Vi bruger appelsinerne til at pynte julekager, til at hænge op og til pynt på julegaver. Det er så vildt, hvad så simpel en ting kan gøre! Det giver altså bare lige tingene et ekstra fint udtryk.

Nu har vi her gjort det med appelsin, da vi føler, at det hører sig julen til. Men ellers kan man jo også lave det med andre citrusfrugter som citron eller lime. De tørrede citrusfrugter kan også bruges som pynt til nytår. Vi tænker i hvert fald, at vi også skal bruge nogle af de tørrede appelsiner som pynt på drinks både til jul og nytår.

LÆS OGSÅ: Klik her for flere ideer til pynt til kager og andre søde sager

Tørret appelsin

Tørrede appelsiner

Det kræver egentlig bare, at man skærer en appelsin eller flere appelsiner ud i skiver. Herefter placeres de på en bageplade med bagepapir og så bages de ved lave grader i ovnen. Undervejs vendes de og så tørres de også på den anden side. Herefter skal de blot køle af og så er de egentlig klar. Hvis de skal bruges til pynt, så kan man komme snor i en nål og så prikke den igennem appelsinskiven, så du får snor i. Det har vi gjort med halvdelen, som vi så bruger som pynt i huset.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar