Appelsinsirup

Appelsinsirup
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Lav en lækker appelsinsirup med vanilje, som du kan bruge som topping på vafler, pandekager, skyr og meget mere.

Ingrediensliste

  • 3 dl. appelsinsaft
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Pres appelsiner for saft, så du har 3 dl. appelsinsaft. Du kan også bruge appelsinjuice.
  2. Kom appelsinsaft op i en gryde med sukker og vaniljesukker. Tænd for blusset på medium varme.
  3. Lad saften komme op og koge en lille smule. Skru herefter ned og lad det simre ved lavere varme i ca. 30 minutter, alt efter hvor tyk din sirup skal være (den vil også tykne mere, når den køler af, så vær også opmærksom på det).
  4. Tag din sirup af varmen.
  5. Lad siruppen køle af.
  6. Hæld den herefter på en skoldet flaske eller beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på appelsinsirup

En lækker appelsinsirup kan bruges som topping ovenpå skyr, yoghurt, pandekager, chiagrød, vafler og meget mere. Mulighederne er uendelige med sådan en smagfuld og frisk sirup, som laves på friskpresset appelsinsaft. Vi elsker at lave sådan en omgang her, hvis vi har nogle appelsiner, som begynder at se lidt triste ud. Vi går nemlig ind for, at man så vidt muligt undgår madspild. Og så er det jo bare win-win at man kan bruge sine appelsiner til sådan en lækker sirup.

Siruppen har en frisk smag og så kan man jo selv bestemme hvor sød eller syrlig den skal være. Vi bruger den lige nu som topping på hjemmelavet chiagrød, hvor der er lidt vanilje og agavesirup i. Derfor lader vi gerne siruppen være til den syrlige side, så det matcher godt med chiagrøden.

LÆS OGSÅ: Find flere opskrifter med appelsin

Appelsinsirup

Sirup af appelsin med vanilje

Udover frisk appelsinsaft, så er der i denne appelsinsirup også tilsat vanilje. Vanilje er jo bare altid godt, så derfor skulle der selvfølgelig også det i vores sirup. Vil du gøre den lidt eksta julet, så kan der også tilsættes lidt kanel og kardemomme. Så har du en ægte julesirup, som vil smage eminent ovenpå pandekager eller julevafler.

Du kan også lave en drink med din sirup. Det kan være en gin & tonic, som man lige pifter op med lidt hjemmelavet appelsinsirup. Ellers kan det også anbefales at lave en drink med gin, appelsinsirup og lemonsodavand. Så giver appelsinsiruppen lige lidt friskhed, hvilket er så lækkert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Tags anvendt i denne opskrift

GlutenfriLaktosefriVeganskVegetariskVinter

Skriv en kommentar