Butterdejsstang med kartoffel, skinke og porrer Butterdejsstang med kartoffel, skinke og porrer Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en sprød butterdejsstang med cremet fyld af kartoffel, skinke og porrer. Butterdejsstang er god til frokost eller aftensmad. Ingrediensliste 1 pk. butterdej 700 g. Peka flødekartofler med peberfrugt 100 g. skinketern 1 stk. porre 50 g. revet mozzarella 1 stk. æg 2 spsk. sesamfrø Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul en rulle butterdej ud. Fordel Peka flødekartofler med peberfrugt ned langs midten (lidt afstand fra top og bund). Rens porrer og snit fint. Fordel porrer, skinketern og mozzarella ovenpå. Skær strimler ned langs siderne af stangen. Se evt. billede længere nede. Flet stangen indover fyldet. Pensl med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bages i den forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter eller til den er sprød og gylden. Tag den ud og lad den køle lidt af. Server. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Peka Opskrift på butterdejsstang med kartoffel Den nemmeste og lækreste butterdejsstang med kartoffel, porrer og skinketern. Vi har brugt de lækre flødekartofler med peberfrugt fra Peka som fyld i en sprød butterdejsstang. Flødekartoflerne kan nemlig bruges på så mange forskellige måder. Vi har valgt smagen med peberfrugt, da der er sådan en god smag i dem, som komplimenterer porrerne og skinken virkelig godt. Resultatet er en butterdejsstang med cremet fyld, som du kan servere til aftensmad, frokost, til fester eller selskaber. Sådan en stang går man nemlig aldrig galt i byen med og så er den samtidig hurtig at bikse sammen. Den er derfor genial til de travle hverdage, hvor aftensmaden ofte skal klares hurtigt. Vi bruger bare en færdiglavet rulle butterdej, som rulles ud og så kommes der ellers bare fyld i og den flettes. I ovnen med den og vupti, så er der hurtig mad. LÆS OGSÅ: Klik her for at se flere aftensmadsopskrifter Butterdej med kartoffel Vi har kendt til Peka kartoflerne i mange, mange år. Helt tilbage fra dengang, hvor man som privat ikke kunne købe dem. Nu er de heldigvis at finde ude i rigtig mange dagligvarebutikker som Meny, Bilka, Netto og Føtex. Og så er der også kommet mange forskellige varianter. Blandt andet den her med peberfrugt. Man kan også få dem i en Bearnaise-udgave og en med bacon. Alle slags vil faktisk fint kunne passe i sådan en butterdejsstang her. Ligeledes kan man jo også komme andre grøntsager i end porrer. Det kunne være frisk peberfrugt, ærter, majs, spinat eller squash. Er du ikke til skinketern, så kan du også bruge kylling, bacon eller helt udelade kødet for en vegetarisk butterdejsstang. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej😉 Hvordan vil denne være at lave i forvejen og tage med til et arrangement? Tænker ift bagning/varmning osv. Svar
Hej Anne, Vi ville forberede fyldet dagen før. Fylde stangen og flette og gøre klar på bageplade et par timer før og så bage dem inden de skal spises. Det plejer at fungere fint for os. Vi har serveret til 50 års fødselsdag, barnedåb osv. 😀 Kh Svar