Påskereder med chokolade og fløde

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på påskereder med chokolade, flødecreme og pynt. En nem påskedessert, som ikke kræver mange ingredienser.

Ingrediensliste

  • Marengs

  • 6 stk. æggehvide
  • 380 g. sukker
  • 1,5 tsk. hvidvinseddike
  • 1,5 tsk. majsstivelse
  • 100 g. lys chokolade
  • Creme

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Pynt

  • 100 g. chokoladepåskeæg

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehvider stive med en elpisker.
  2. Tilsæt herefter sukker lidt efter lidt, imens der fortsat piskes.
  3. Pisk det godt til du har en blank og fast marengs. Tilsæt hvidvinseddike og majsstivelse og pisk det ud.
  4. Tænd ovnen på 110 grader varmluft.
  5. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Hak chokolade groft.
  7. Smelt det over vandbad eller i mikroovn. Hvis du gør det i mikroovn, så giv den 10 sekunder ad gangen og rør rundt hver gang undervejs.
  8. Fordel klatter af marengs på bagepladen med en ske.
  9. Kom lidt smeltet chokolade ovenpå hver marengsrede og fordel chokoladen med en tandstik, kødnål eller noget andet tyndt, så der danner sig et mønster.
  10. Bag marengsen i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter.
  11. Sluk ovnen og lad den køle helt af inden du tager marengsen ud.
  12. Inden servering gøres cremen klar.
  13. Kom piskefløde, creme fraiche, flormelis og vaniljesukker op i en skål.
  14. Pisk det godt sammen med en elpisker til du har en fast creme. Smag evt. til med mere flormelis alt efter hvor sød du vil have den.
  15. Anret dine påskereder på et fad eller portionsanrettet på tallerkener.
  16. Top med flødecremen og hakkede små chokoladepåskeæg (kan også pyntes med friske bær).
  17. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på påskereder med chokolade og fløde

Skal der laves en anderledes påskedessert, så lad det være disse påskereder med chokolade, flødeskum og små chokoladepåskeæg. Små marengsreder, hvor der er kommet chokolade i og som er toppet med en flødeskumscreme. Hvert år giver vi et par nye bud på hvad påskedesserten kunne være. Den her dessert er god til påske, men kan selvfølgelig nydes hele året rundt. Den er nem at lave og de små reder kan sagtens laves dagen før eller et par dage før, så man ikke skal stresse over det på dagen, hvis man skal holde påskefrokost.

Vi har toppet de små marengsreder med en flødeskumscreme, som er lavet af fløde, creme fraiche, lidt flormelis og vaniljesukker. Vi kommer ofte lige lidt creme fraiche, mascarpone eller skyr i flødeskum. Det giver en anden tyngde til cremen, som smager så godt. Det kan i hvert fald anbefales.

LÆS OGSÅ: Se flere påskedesserter her

Påskereder med chokolade og fløde

Marengs med chokolade og påskeæg

Vi har pyntet de her små marengs med creme og små chokoladepåskeæg. Vi har brugt chokoladepåskeæg for at gøre dem ekstra påske-agtige. Du kan dog også sagtens toppe dem med frisk frugt eller en blanding. Det ville være lækkert med noget frisk passionsfrugt eller bær ovenpå. Man kunne også lave en bærcoulis, som man kan komme på inden servering for at give noget syrlighed til den søde marengs.

Påskereder med chokolade og fløde

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

PåskedessertPåskekagerPåske

Kommentarer

    1. Hej,

      Lav cremen for sig og vent med at anrette til lige inden servering. Ellers bliver de bløde 🙂

      Kh

Skriv en kommentar