Filodej med spinat og feta Filodej med spinat og feta Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sprød filodej med spinat og feta. Lækre små ruller, som kan serveres som snack, appetizer eller til tapas. Ingrediensliste Fyld 3 fed hvidløg 1 stk. løg 250 g. frisk spinat 250 g. fetaost 2 tsk. citronsaft salt/peber Andet 16 ark filodej 50 g. smør 20 g. sesamfrø Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Varm en pande op. Kom lidt fedtstof på. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere til det er blødt. Tilføj så skyllet spinat. Lad det sautere til det er faldet helt ned. Tag herefter det hele fra i en skål. Lad køle af. Når det er kølet af, så klemmes spinaten godt, så du kan få det sidste væde ud af den. Kom det tilbage i skålen. Kom smuldret feta i. Rør det hele godt sammen. Smag til med salt/peber og citronsaft. Sæt til side. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Tag et ark filodej. Placer fyldet i en af enderne. Rul det over et par gange. Fold herefter siderne ind og rul den så helt op, så det ligner en cigar. Fortsæt sådan med dem alle. Placer rullerne på en bageplade med bagepapir. Smelt smør og pensl med smeltet smør på rullerne. Drys med sesamfrø. Bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter. De skal være gyldne og sprøde. Tag dem ud af ovnen og server med det samme. Server evt. med aioli eller en anden dip til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på filodej med spinat og feta Sprød filodej med spinat og feta, som er bagt i ovnen og drysset med sesamfrø. De her filodejsruller er så lækre og samtidig så nemme at lave! De er gode som en lille snack, som en appetizer eller som en del af et større tapasbord. De består primært af filodej og så fyld af smuldret feta, spinat, løg og hvidløg. En simpel, men virkelig god smagskombination. Og så kan man jo servere dem med dyppelse til. Her har vi blot serveret en simpel aioli til, men det ville også være lækkert med en chilimayo eller hjemmelavet Haydari. I stedet for at fritere rullerne, så er de bagt i ovnen, hvillket gør dem super sprøde. De er penslet med smeltet smør og så ellers bare bagt i ovnen, så det bliver ikke nemmere. Og så slipper man også for at skulle have gang i en varm omgang olie. LÆS OGSÅ: Se flere ideer på små retter og tapas her Filodejspakker med spinat og feta De her filodejspakker eller filodejsruller med spinat og feta er så lækre. De består desuden af få ingredienser og kan hurtigt bikses sammen. Vi ved dog godt, at filodej ofte er noget, som kun kan købes i de større butikker. Vi har haft held med at finde det i Kvickly, Føtex og Bilka. Men ellers kan du også sagtens erstatte filodej med butterdej. De får selvfølgelig et andet udtryk, men det vil stadig være så lækkert. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.