Pasta alla norcina

Pasta alla norcina
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Pasta alla Norcina, som er en italiensk pastaret med salciccia pølse, hvidvin, fløde og parmesanost.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g. salciccia pølser
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. piskefløde
  • 40 g. parmesan
  • salt/peber
  • 220 g. pasta

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Kog pasta efter posens anvisning.
  3. Skær en rille ned langs pølserne og pres farsen ud. Hak den evt. groft.
  4. Varm en pande eller gryde op med fedtstof.
  5. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere til det bliver blødt.
  6. Tilsæt nu stykkerne af salciccia pølsen. Lad det brune godt af.
  7. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve cirka.
  8. Tilsæt så piskefløde. Skru herefter ned for varmen og lade retten simre ved lav/middel varme (den står på 5 ud af 10 hos os).
  9. Når pasta er al dente, så tages noget af pastavandet fra og resten af vandet hældes fra.
  10. Kom pasta op i saucen og tilsæt også lidt af pastavandet samt revet parmesan.
  11. Rør det hele godt sammen og lad retten samle sig. Tilsæt evt. mere pastavand, hvis det er nødvendigt.
  12. Smag til med salt/peber (hold lidt igen med salten, da pølsen i sig selv er ret saltet).
  13. Anret i skåle eller på tallerkener og kom lidt revet parmesan over.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på Pasta alla Norcina

En nem og simpel omgang Pasta alla Norcina, som er en pastaret, der stammer fra den italienske by Norcia. En lækker og cremet pastaret, som betår af pasta, salcicciapølse, hvidvin, fløde og parmesanost. Hvis det ikke er den bedste kombination, så ved vi næsten ikke hvad er! Vi elsker i hvert fald den her smagfulde pastaret, som består af få ingredienser og som kan bikses sammen på ingen tid.

Pastaretter er vores go-to, når det skal være hurtigt, nemt og lækkert. Man kan lave så mange pastaretter, som ikke kræver mange ingredienser og som bare sidder lige i øjet. Hvis man bare bruger gode råvarer, så kommer man altså langt. Og så er det også forholdsvis billig spise.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pastaretter her

Pasta alla norcina

Cremet pastaret med salciccia og hvidvin

Salcicia pølsen har vi brugt i flere af vores opskrifter efterhånden. Det er fordi, at den begynder at dukke op i flere og flere supermarkeder, hvilket jo er skønt. Vi elsker, når spændende og gode råvarer er nemme at få fat i. Og hvis du endnu ikke har prøvet at lave mad med salciccia, så kan vi fortælle, at det er en italiensk svinepølse, som ofte er krydret med fennikel eller anis. Den smager simpelthen så godt i pastaretter som denne.

Server sådan en omgang pasta her med en god hvidvin, noget godt brød til og evt. en hurtig grøn salat. Så har du lynhurtigt en perfekt weekendmenu, som også vil imponere gæster eller familie.

Pasta alla norcina

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar