Omelet med grøntsager og sprød skinke Omelet med grøntsager og sprød skinke Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker og sund omelet med grøntsager og sprød serranoskinke. Sund og mættende aftensmad eller frokost. Ingrediensliste Omelet med grøntsager 60 g. serranoskinke 5 stk. æg 1 spsk. creme fraiche salt/peber 0,5 stk. rødløg 0,5 stk. rød peberfrugt 100 g. cherrytomater 1 håndfuld purløg salt/peber Andet 2 skiver rugbrød Fremgangsmåde Varm en pande op med lidt fedtstof. Kom serranoskinke på panden med lidt mellemrum. Steg til det er sprødt og gyldent og tag det herefter fra på en tallerken. Pisk æg sammen med creme fraiche og lidt salt/peber. Skær rødløg og peberfrugt ud i små tern. Halver cherrytomater og hak purløg fint. Sæt panden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra fedtstof på. Tilføj rødløg og peberfrugt. Lad det stege til det bliver blødt. Fordel det udover hele panden. Kom så æggemassen på. Fordel cherrytomater ovenpå. Sæt låg på din pande eller sæt panden ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10 minutter. Hvis du undlader at komme den i ovnen, så skru ned for varmen og lad æggemassen samle sig. Flip evt. den ene halvdel over den anden og steg omeletten færdig, så der ingen rå æggemasse er. Fordel stykker af serranoskinke og finthakket purløg udover og server med rugbrød til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på omelet med grøntsager og sprød skinke En lækker og nem omelet med grøntsager, sprød skinke og rugbrød til. Sådan en omelet skal man på ingen måde undervurdere. Hverken til frokost eller aftensmad. Det er nemt at lave, kræver få ingredienser og så smager det bare super lækkert. Her har vi lavet omeletten med rødløg, peberfrugt og cherrytomater. Den er toppet med sprød serranoskinke og frisk purløg, som lige er prikken over i’et. Serveret med et par skiver rugbrød til, så har du altså en nem omgang aftensmad eller frokost, når det også skal være sundt og mættende. Omelet med grøntsager er noget af det nemmeste at lave. Vi har en smart pande, som kan tåle at gå i ovnen, så vi svitser bare det hele af og kommer æggemassen på. Så sættes panden ind i ovnen og 10 minutter efter, så har man den dejligste æggekage. Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, så kan du dog sagtens lave den alligevel. Sæt bare et låg på eller vend den evt. undervejs, så den bliver stegt på begge sider. LÆS OGSÅ: Se flere ideer og opskrifter på sund aftensmad her Æggekage på pande Sådan en æggekage på pande er også fantastisk som restemad eller søndagsmad. Sådan en tøm-køleskabet aftensmad, hvor man lige skal have brugt ugens sidste rester. Og man kan jo i virkeligheden smide stort set alt i sådan en omelet. Har man lidt rester af kogte kartofler, så smager det også godt deri, hvis de lige skæres i mindre stykker. Rester af lidt kylling eller andet kød kan også bruges. Prøv bare at eksperimentere. Vi har endnu ikke prøvet, at det ikke bliver godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.