Toscatærte med marcipan og nødder Toscatærte med marcipan og nødder Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på svampet toscartærte med marcipan og nødder. Tærten består af en mørdej som bund med en cremet marcipanmasse ovenpå og på toppen karameliserede hasselnødder og mandler. Ingrediensliste Mørdejsbund 160 g. hvedemel 45 g. flormelis 1 knivspids salt 70 g. smør 1 stk. æg Mazarin 200 g. marcipan 90 g. sukker 100 g. smør 2 stk. æg 30 g. hvedemel 50 g. mandler 50 g. hasselnødder 50 g. smør 90 g. sukker 20 g. lys sirup Fremgangsmåde Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær koldt smør i tern og ælt det sammen med de resterende ingredienser i skålen. Tilsæt æg og saml dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter. Drys lidt hvedemel ud på bordet. Rul mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 22-24 cm i diameter). Læg dejen i tærteformen og pres den ud mod kanterne. Skær kanterne til. Stil fadet på køl, imens du laver det resterende. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft. Riv marcipan groft. Bland det med sukker. Skær blødt smør i mindre stykker. Pisk smør godt sammen med marcipan og sukker. Pisk herefter æg i ét af gangen. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærten i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Begynd at holde øje med den efter 15 minutter, da alle ovne ikke varmer ens. Den skal være fast og let gylden på toppen. Tag fadet ud af ovnen. Hak nødder groft. Bland smør, sirup og sukker i en gryde. Kog det op ved middel varme, indtil det skifter farve og får konsistens som karamel. Tilsæt nødder. Fordel nøddekaramellen ovenpå tærten og bag tærten yderligere et par minutter, indtil nødderne får lidt farve. Tag kagen ud og lad den afkøle ved stuetemperatur. Server din toscatærte, som den er. Det er også rigtig lækkert at servere den med creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på toscatærte med marcipan og nødder Her får du opskriften på den lækreste toscatærte med marcipan og nødder på toppen – lige som vi kender den hos bageren. Den er super nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Selve tærten består af en mørdej som bund med en cremet marcipanmasse ovenpå og på toppen karameliserede hasselnødder og mandler. En virkelig skøn kage til eftermiddagskaffen eller til morgenbordet. LÆS OGSÅ: Nougattærte med mazarinbund Toscakage med marcipan Den skønneste toscakage laves med marcipan. Det giver den perfekte kompakte og lækre bund til de karamelliserede nødder. Hvis du vil eksperimentere lidt, så kan du også sagtens bruge pistaciemarcipan. Men ellers er den her klassiske toscatærte virkelig også god som den er. Server med creme fraiche Vi ville servere den med en klat kold creme fraiche eller en kugle vaniljeis. Sådan en tung kage har godt af at få lidt syrligt modspil. Du kan også blande lidt vaniljesukker i din creme fraiche, så den får lidt sødme fra vaniljen. Det er også rigtig godt. Kan jeg lave min toscatærte i god tid? Du kan sagtens lave din toscatærte i god tid. Faktisk i rigtig god tid, da du kan fryse hele kagen. Det bliver den næsten kun bedre af! Så er det nemt at tage kage op, hvis du får gæster og det eneste der skal ordnes er at købe creme fraiche eller is. Det er den bedste toscatærte der findes! Følg også med på de sociale medier Husk endelig at følge med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Hej mummum Ang. jeres Toscatærte: Jeg kan ikke rigtigt se, hvor de 50 g mandler kommer ind i billedet. Hører de med til nøddefyldet? Med venlig hilsen Hans Chr. Larsen Herning TOSCATÆRTE MED MARCIPAN OG NØDDER Mørdejsbund 160 g. hvedemel 45 g. flormelis 1 knivspids salt 70 g. smør 1 stk. æg Mazarin 200 g. marcipan 90 g. sukker 100 g. smør 2 stk. æg 30 g. hvedemel 50 g. mandler 50 g. hasselnødder 50 g. smør 90 g. sukker 20 g. lys sirup FREMGANGSMÅDE Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær koldt smør i tern og ælt det sammen med de resterende ingredienser i skålen. Tilsæt æg og saml dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter. Drys lidt hvedemel ud på bordet. Rul mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 22-24 cm i diameter). Læg dejen i tærteformen og pres den ud mod kanterne. Skær kanterne til. Stil fadet på køl, imens du laver det resterende. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft. Riv marcipan groft. Bland det med sukker. Skær blødt smør i mindre stykker. Pisk smør godt sammen med marcipan og sukker. Pisk herefter æg i ét af gangen. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærten i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Begynd at holde øje med den efter 15 minutter, da alle ovne ikke varmer ens. Den skal være fast og let gylden på toppen. Tag fadet ud af ovnen. Hak nødder groft. Bland smør, sirup og sukker i en gryde. Kog det op ved middel varme, indtil det skifter farve og får konsistens som karamel. Tilsæt nødder. Fordel nøddekaramellen ovenpå tærten og bag tærten yderligere et par minutter, indtil nødderne får lidt farve. Tag kagen ud og lad den afkøle ved stuetemperatur. Server din toscatærte, som den er. Det er også rigtig lækkert at servere den med creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis. Svar
Hej, Under punkt 12 i fremgangsmåden skal nødder hakkes groft. Her menes der hasselnødder og mandler 🙂 Kh Svar
Hej med jer Tak for en fantastisk hjemmeside ❤️ bruger den så meget. Hvis man fryser tærten, skal man så lune den inden servering eller skal den bare stå og tø ved stuetemperatur? Svar
Hej Maria, Det er vi simpelthen så glade for at høre <3 Vi ville bare tø op og servere den optøet. Vi ville ikke lune den. Kh Svar