Hjemmelavet rullepølse

Hjemmelavet rullepølse
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

3 døgn

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

3 døgn og 4 timer

Beskrivelse

Opskrift på en lækker hjemmelavet rullepølse med skalotteløg og sort peber. Sådan en pølse er god på frokostbordet og på en rugbrødsmad.

Ingrediensliste

  • Rullepølse

  • 1 stk. svineslag
  • 4 spsk. salt
  • 1 tsk. nitritsalt (kan udelades)
  • 4 stk. skalotteløg
  • 4 spsk. friskkværnet peber
  • 4 tsk. hvidløgspulver
  • 3 stk. husblas
  • Kogevand

  • vand
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1 stk. løg
  • 3 stk. nellike

Fremgangsmåde

  1. Start med evt. at skære svineslaget til (medmindre du har fået det gjort hos en slagter). Det skal danne en firkant og skal gerne være lige tykt over det hele.
  2. Så skal slaget saltes. Vi brugte en blanding af alm. salt og nitritsalt (kan købes på nettet), men nitritsalt kan sagtens udelades. Det giver blot en flot lyserød farve, men gør intet for selve smagen.
  3. Kom herefter slaget i et fad og pak det godt ind i husholdningsfilm. Sæt det på køl i 2 døgn.

Efter 2 døgn

  1. Slaget tørres af.
  2. Placer det med indersiden opad.
  3. Skalotteløg hakkes fint.
  4. Fordel finthakket skalotteløg, friskkværnet peber og hvidløgspulver udover hele slaget.
  5. Kom også husblas på (skal ikke udblødes inden), da det hjælper med at holde formen på rullepølsen.
  6. Rul så pølsen stramt sammen som en roulade.
  7. Bind så bomuldssnor eller kødsnor stramt rundt om den ene ende og før snoren opad, så den snor sig langs hele pølsen. Kom også snor på langs. Du kan evt. finde en video på YouTube af hvordan man binder den.
  8. Kom herefter pølsen op i en gryde og dæk med vand. Kom laurbærblade, løg skåret i kvarte og hele nelliker i kogevandet.
  9. Lad pølsen simre ved lav varme i ca. 3 timer.
  10. Når den er kogt færdig, så skal den presses. Det bruger man normalvis en rullepølsepresse til, men det har vi ikke, så vi bruger blot 2 brødforme.
  11. Placer rullepølsen i den ene brødform (sammenføjningen skal vende ud mod siden). Placer den anden ovenpå og bind strips omkring eller læg noget meget tungt i den øverste brødform, så det skaber pres. Det fungerer fint for os.
  12. Lad den hvile på køl natten over.

Dagen efter

  1. Rullepølsen pakkes ud og snoren fjernes. Den skæres ud i tynde skiver med en kniv eller på pålægsmaskine.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet rullepølse

Her får du en super nem opskrift på hjemmelavet rullepølse. Et hyggeligt projekt, som slet ikke er så omstændigt eller svært at lave selv. Du får den dejligste rullepølse, som uden tvivl vil være lækker at bruge på en rugbrødsmad, til smørrebrød eller i en sandwich. Vi har længe gerne vil prøve at lave vores egen rullepølse. Vi har mange gange prøvet at lave hjemmelavet leverpostej og elsker generelt alt, som kan bruges ovenpå rugbrød.

Så derfor blev vi selvfølgelig nødt til at kaste os over sådan et projekt her. Og som med alt andet hjemmelavet mad, så er det bare noget helt særligt at kunne lave en helt hjemmelavet rullepølsemad. At man så også selv kan bestemme krydderimængden, sammensætningen osv. er også bare et kæmpe plus. Så kan man nemlig få sin pølse præcis som man bedst kan lide den. Vi kan godt lide en god mængde krydderi.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter og ideer til frokosten

Hjemmelavet rullepølse

Hvordan laver man rullepølse?

Den klassiske udgave laves ud af et svineslag. Det kan godt være lidt svært at få fat på, så vores bedste tip vil være at gå til en slagter og spørge efter det. Der kan man også ofte bede om et svineslag uden svær, så du ikke selv skal skære det ud. Herefter skal slaget saltes godt og så på køl i 2 døgn. Så det er en lidt længere proces at lave rullepølse.

Efter det har været på køl, så tages slaget ud og det tørres af. Så lægges det med indersiden opad og fordeles finthakket skalotteløg, fintmalet peber og husblas, så pølsen holder sin form bedre. Så rulles slaget sammen og det bindes sammen med snor. Du kan finde flere videoer på YouTube af hvordan den snøres sammen. Herefter skal pølsen koges og til sidst bliver den lagt i pres. Det kan man gøre i en traditionel rullepølsepresser, men har man ikke det, så kan den også lægges i pres i en brødform. Det plejer vi at gøre og det fungerer ganske fint. Vi lægger bare pølsen ned i en brødform og så placerer vi en anden brødform ovenpå og så lægges der noget tungt i den, så det skaber et godt pres.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar