Bagt blomkål med parmesan

Bagt blomkål med parmesan
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på bagt blomkål med parmesan. Prøv denne omgang blomkål i ovn med ost.

Ingrediensliste

  • 1 stk. blomkål
  • 60 g. parmesan
  • 4 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Rens blomkål og skær i mindre buketter.
  3. Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast fad.
  4. Riv parmesanost fint.
  5. Vend blomkål i olie.
  6. Drys til sidst med parmesanost, salt (hold lige igen med salten, da osten også er saltet) og peber.
  7. Bag blomkålen i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter eller indtil det har fået godt med farve. Vend evt. rundt i det halvvejs.
  8. Tag blomkålen ud og server som tilbehør med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagt blomkål med parmesan

Bagt blomkål med parmesan er simpelt og lækkert tilbehør til aftensmaden. Når blomkålen bages med lidt olie og parmesan, så får blomkålen sådan et sprødt ydre, som smager helt fantastisk. Det er desuden en lidt mere spændende måde at tilberede blomkål på end hvis det er råt eller kogt. Så hvis du gerne vil have lidt mere blomkål ind i kosten, så er dette en super mulighed for det.

Sådan en omgang bagt blomkål med ost skal man slet ikke undervurdere. Det smager skønt som tilbehør til en god bøf, et stykke stegt kylling eller til en omgang falafler. Skal det være ekstra godt, så kan vi anbefale også at lave en god dip eller dyppelse dertil. Her kan vi blandt andet anbefale vores hjemmelavet haydaridip, som er lavet på bagte peberfrugter og fetaost.

LÆS OGSÅ: Alle vores opskrifter med blomkål finder du lige her

Bagt blomkål med parmesan

Blomkål bagt i ovn med ost

Blomkålen bliver bagt i ovnen, så det bliver ikke nemmere. Det tager derfor blot 5-10 minutter at klargøre retten og så skal den ellers bare ind i ovnen. Vend evt. rundt i blomkålen halvvejs, så det ikke brænder på og bliver jævnt bagt over det hele.

Vi har i denne opskrift brugt parmesanost, da det giver sådan et sprødt ydre til blomkålen. Det kan selvfølgelig også udelades, men vi synes simpelthen det smager så godt i denne opskrift. Også selvom man måske normalvis ikke er så vild med ost.

Kan jeg lave det med andet end blomkål?
Ja, du kan også sagtens lave det med broccoli, hvis du er mere til det. Du kan også lave en blanding af blomkål og broccoli, da begge grøntsager skal have samme tid i ovnen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar