Tilmeld nyhedsbrev

Bagt spidskål med serranoskinke

Bagt spidskål med serranoskinke

Bagt spidskål med serranoskinke

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutterr

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på bagt spidskål svøbt i parmaskinke, penslet med hvidløgsolie. Det er det perfekte tilbehør til aftensmaden eller hvis man skal have gæster og lave mad til mange. Det er nemt at lave og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet.

Ingrediensliste

  • 1 spidskål
  • 12 skiver serranoskinke
  • 1 fed hvidløg
  • 5 spsk. olivenolie
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
2. Halver spidskål på den lange led. Skær stilken væk.
3. Del hver halvdel i 3 både.
4. Put to stykker serranoskinke rundt om hver båd.
5. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
6. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak meget fint. Bland hvidløg med olie.
7. Pensel bådene med hvidløgsolien. Drys med salt og peber.
8. Bages i ca. 10-12 min. indtil skinken er sprød (afhænger af hvor god din ovn er)
9. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Bagt spidskål med serranoskinke

Nem opskrift på bagt spidskål med serranoskinke. Vi kan ikke være de eneste, som ofte står og mangler inspiration til tilbehør til aftensmaden eller til grillmad. Så her den anden dag, hvor vi var ved at eksperimentere med opskrifter med spidskål, så kom vi på den geniale idé at svøbe det i parmaskinke og bage det i ovnen.

Og det smagte helt fantastisk! Vi er vant til at bruge spidskål i spidskålssalat, men det her er en helt anderledes måde at bruge det på. Det er sundt tilbehør og man kan vælge at lave det i ovnen, som vi gjorde. Men det vil helt sikkert også være godt stegt på panden eller på en grill.

Serranoskinken kan også byttes ud med bacon, hvis man gerne vil have en lidt federe smag. Vi penslede det lige med et tyndt lag hvidløgsolie og det løftede virkelig lige det hele til et nyt level. Vi kommer helt sikkert til at servere dem en masse gange i løbet af sommeren, når vi skal have grillmad og gæster.

LÆS OGSÅ: Portobellosvampe fyldt med spinatfyld

Bagt spidskål med serranoskinke

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven