Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbidderrogn og dild

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme blinis med creme fraiche, stenbidderrogn, rødløg og dild. De er super gode på tapasbordet eller som let forret.

Ingrediensliste

  • Blinis

  • 50 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1/4 dl. mælk
  • 10 g. smør
  • Topping

  • 50 g. creme fraiche
  • 1/2 rødløg
  • 60 g. stenbidderrogn
  • Dild

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter påpanden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Lad blinis afkøle. Hak rødløg fint.
  5. Pynt blinis med en tsk. creme fraiche, rogn, rødløg og dild.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på blinis med stenbiderrogn

Her får du opskriften på lækre små blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild. Stenbiderrogn er især i sæson fra februar til april. Derfor egner disse søde blinis sig godt til det store påskebord. Det er en perfekt forret, appetizer eller som tilbehør på tapasbordet.

De er super nemme at forberede. Så står du og vil forberede disse blinis med  kan du lave dem i forvejen og fryse dem ned, og blot tage dem op og pynte inden servering.

Har du ikke tiden til at lave blinis, så kan du sagtens lave dem på rösti. I de fleste supermarkeder finder du på frost runde rösti, som du blot varmer i ovnen og lader dem afkøle. Herefter pynter du som beskrevet i fremgangsmåden.

LÆS OGSÅ: Blinis med hønsesalat

Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg

I den helt rigtige variant skal der bruges stenbiderrogn, en god creme fraiche og hakket rødløg. Det er en helt fantastisk kombination. Vi har valgt lige at toppe med lidt dild også, da det giver sådan et flot udseende. Og så smager dild jo også skønt. Du kan også sagtens pynte med lidt purløg eller karse.

Hvorfor bruger I ikke boghvedemel i jeres blinis?

Måske du har opdaget, at vi laver vores blinis uden boghvedemel. Det har vi altid gjort, da vi bedre kan lide dem sådan her. Desuden kan boghvedemel også være svært at få fat på, da man ofte kun kan få det i de store supermarkeder. Derfor har vi valgt at lave denne udgave med almindelig hvedemel, da det er tilgængeligt for alle.

Følg endelig med på de sociale medier

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag