Cafe Latte

Cafe Latte
Opskrift til person Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Vil du lave hjemmelavet Cafe Latte, som man får serveret på café? Så finder du her vores nemme opskrift på en cremet Cafe Latte.

Ingrediensliste

  • 1 stk. espressoshot
  • 2 dl. sødmælk

Fremgangsmåde

  1. Bryg espressoshot (du kan også bruge en meget stærk kaffe i stedet).
  2. Varm mælk i en mælkeskummer (hvis du ikke har det, så kan det også gøres i en gryde).
  3. Bank kanden med mælk et par gange mod bordet. Hæld mælken i.
  4. Hvis du gerne vil have lidt ekstra Barista-skills og lave et mønster i skummet, så kan vi anbefale at se YouTube videoer med det.
  5. Nyd din Cafe Latte med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Cafe Latte

Cafe Latte er nok én af de mest populære kaffedrikke og også vores personlige favorit. Den stammer fra Italien og kan oversættes til ‘kaffe med mælk’. Det er en hel perfekt begynderkaffe, hvis du stadig ikke er helt overbevist om en sort kaffe, så er denne en god løsning. Vi synes bare, at kaffen bliver lidt ekstra lækker med mælk i.

I din cafe latte kan du bruge almindelig komælk eller du kan bruge plantemælk som havremælk, sojamælk osv. Man kan faktisk få nogle rigtig fine Barista-udgaver af de fleste plantebaserede mælkeprodukter, som vi selv bruger på daglig basis.

LÆS OGSÅ: Varm kakao

Cafe Latte

Kaffe med mælk

Men hvordan er det så lige, at man laver sådan en kaffe med mælk? Det lyder jo egentlig relativt simpelt. Den består nemlig af 1/3 del espresso og 2/3 del mælk. Så, som nævnt tidligere, så er det en god begynderkaffe, da det kun er 1/3 del kaffe.

Vi har sådan en fancy kaffemaskine, hvor man kan brygge et espressoshot på. Ellers kan en meget stærk kaffe også bruges. Bryg et espressoshot og brug evt. en mælkeskummer til at varme mælken i. Herefter bankes kanden lige et par gange mod bordet og så hældes den varme mælk over i espressoshottet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar