Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste hjemmelavet granola – Opskrift på sund sprød müsli

Den bedste hjemmelavet granola – Opskrift på sund sprød müsli

Opskrift til 450 g.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavet granola. Den er sprød og knasende og man kan slet ikke smage, at den er uden hvid sukker. Det er den perfekte start på dagen sammen med en portion yoghurt eller skyr. Top med lidt frisk frugt og så har du også, hvad der fungerer som en sund snack.

Ingrediensliste

  • 50 g. kokosolie
  • 70 g. honning
  • 50 g. havregryn
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. kanel
  • 2 spsk. kakao
  • 100 g. grovvalsede havregryn
  • 100 g. mandler
  • 50 g. kokosflager
  • 20 g. græskarkerner
  • 30 g. solsikkekerner
  • 30 g. hørfrø

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Smelt kokosolie. Blend havregryn så det bliver til havremel. Bland smeltet kokosolie med honning, kakaopulver, havremel, salt og kanel. Rør det til en ensartet masse.
3. I en anden skål blandes grovvalsede havregryn, mandler (kan evt. hakkes groft), kokosflager og græskarkerner.
4. Bland den våde masse sammen med den tørre masse og masser det godt ind.
5. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
6. Bag din granola i først 10 min. Herefter tages den ud og der røres rundt i det, så du undgår, at den brænder på.
7. Giv den 10 min. mere. Rør rundt igen. Hold øje med den, da ikke alle ovne er ens.
8. Giv den herefter 5 min. mere og rør rundt igen.
9. Skru nu ovnen ned på 150 grader og giv din granola 10 min.
10. Tag bagepladen ud af ovnen og lad din granola køle helt af, inden den hældes i en lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Her får I opskriften på den bedste hjemmelavet granola. Nogen vil måske mene, at granola blot er et mere fancy navn for musli. Men i vores optik, så er müsli den kedelige udgave, hvorimod granola er den mere luksuriøse udgave, hvor man får store lækre stykker, som hænger sammen.

Hjemmelavet musli er ofte blot havregrynsflager, som har fået lidt smag. Vi vil have en knasende, sprød müsli, som nærmest er samlet i små stykker, som en god granola er.

Desværre kan man i Danmark nærmest ikke købe granola eller müsli for den sags skyld, som ikke er proppet med sukker. Derfor foretrækker vi at lave vores egen. Så er man nemlig selv herre over hvad der kommer der i og så kan man også udelade rosiner. Fordi af en eller anden grund, så er der rosiner i 70% af de varianter, som sælges i Danmark.

Så nu får I opskriften på en af vores yndlings opskrifter på hjemmelavet granola. Vi håber, at den falder i lige så god jord ved jer.

Skriv en kommentar