Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla sorrentina
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Gnocchi alla Sorrentina. Gnocchi, som er bagt i ovnen i tomatsauce med ost og frisk basilikum på.

Ingrediensliste

 • 3 fed hvidløg
 • 2 spsk. tomatpure
 • 400 g. hakkede tomater på dåse
 • 700 g. gnocchi
 • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 2 dl. hvidvin
 • 1 tsk. sukker
 • 0,5 tsk. chiliflager
 • salt/peber
 • 125 g. frisk mozzarella
 • 50 g. parmesan
 • 50 g. cherrytomater
 • 0,5 bundt frisk basilikum
 • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 2. Hak hvidløg fint.
 3. Opvarm en gryde med fedtstof og steg hvidløg af.
 4. Tilsæt tomatpure og lad det stege kort.
 5. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe et par minutter.
 6. Tilsæt hakkede tomater på dåse, smuldret bouillonterning, sukker, chiliflager, salt og peber.
 7. Lad saucen simre i 5-10 minutter under omrøring.
 8. Vend gnocchi og revet parmesan i tomatsaucen.
 9. Kom det i et ildfast fad og top med frisk mozzarella.
 10. Bages i ovnen i 20 minutter. Top med halverede cherrytomater og frisk basilikum.
Bedøm denne ret

Opskrift på gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina er comfort food af den fineste italienske slags. Gnocchi, som bliver bagt i ovn med tomatsauce og ost. Når retten er bagt, så toppes den med frisk basilikum og cherrytomater. Det er virkelig lækker og nem aftensmad, som passer perfekt til de travle dage, hvor man ikke vil gå på kompromis med god mad. Server retten med noget godt brød til og evt. en god salat, så har du virkelig et godt måltid. Har du smagt gnocchi før? Det er de her små kugler, som er en krydsning mellem pasta og kartofler. De er nemlig lavet på kogte kartofler, som blandes med æg og mel. De smager så godt og man kan sagtens lave dem selv. Vi bruger dog blot de færdiglavede, som efterhånden kan købes i stort set alle supermarkeder. De findes på køl sammen med de andre typer af ‘frisk’ pasta.

Det er en ret, som er hurtig at klargøre og når først den er i ovnen, så passer den sig selv. Gnocchien bliver bagt i en lækker tomatsauce og bliver toppet med frisk mozzarella. Her kan du dog bruge lige præcis den ost, som du bedst kan lide.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på retter i fad her

Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi bagt i ovn med tomatsauce

Sådan en omgang gnocchi bagt i ovn med tomatsauce er blevet en sikker vinder herhjemme. Det er nemlig også en børnevenlig ret, som vores drenge på 1 og 2 år elsker. Så det er virkelig en ret, som falder i god jord hos både store og små. Og som sagt, så kan man jo lave gnocchi selv fra bunden. Så har du tiden og overskuddet, så kan du selvfølgelig også gøre det.

Men ellers er vores filosofi jo, at man godt må springe over hvor gærdet er lavest. Det er sjældent, at vi selv har tid til at stå og lave alt fra bunden i en travl hverdag. Ikke desto mindre, så kan nem og lækker aftensmad gøre hverdagen en tand sjovere. Så du behøves ikke at gå på kompromis med god mad med denne opskrift i baghånden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar