Gravad laks

gravad laks
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

48 timer

Samlet tid

48 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på gravad laks, som er marineret med salt og dild. Server som en forret, til påske, jul og selvfølgelig med rævesauce til.

Ingrediensliste

  • Gravad laks

  • 350 g. lakseside
  • 4 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • peber
  • 4 tsk. tørret dild
  • Rævesauce

  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,25 bundt frisk dild
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Rens laksen og skær fedt af.
  2. Bland salt, sukker, dild og peber sammen i en skål.
  3. Læg laksesiden med skindsiden nedad i i et fad og drys krydderiblandingen ovenpå.
  4. Dæk det godt til med husholdningsfilm. Stil laksen på køl i to dage.
  5. Inden servering skæres den ud i tynde skiver.
  6. Nu skal rævesaucen laves. Hak dild fint og bland det med alle ingredienserne.
  7. Server med brød, frisk dild og rævesauce.
Bedøm denne ret

Opskrift på gravad laks

Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet gravad laks. Det er en ret, som kan serveres til påske og jul eller som en nem forret. Det smager nemlig skønt på et godt stykke brød, rugbrød eller på blinispandekager. Helt klassisk, så skal laksen selvfølgelig serveres med rævesauce til, som er den her skønne sennepssauce.

Gravad laks består af rå laks, som bliver marineret i en blanding af salt, sukker og tørret dild. Det er derfor vigtigt, at din laks får lov til at trække 1 til 2 døgn på køl, så marinaden kan trænge godt ned i laksen. Den pakkes godt ind i husholdningsfilm, så der også bliver lagt et lille pres på laksen. Inden servering skæres den ud i tynde skiver og så kan den serveres med noget godt brød til.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på frokostopskrifter

Opskrift på gravad laks

gravad laks

Råmarineret laks

Sådan en omgang råmarineret laks eller gravad laks gør sig utrolig godt på påskebordet eller til julefrokosten. Vi serverer den med hjemmelavet rævesauce og et godt surdejsbrød til. Det er super simpelt, men det smager bare virkelig godt.

I stedet for tørret dild, så kan du også sagtens bruge frisk dild. Du skal bare bruge ret meget og så skal du også sørge for, at det er skyllet godt for jord.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar