Havregrynskugler

havregrynskugler
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre havregrynskugler lavet med havregryn, kakao og kokos. De er altid en del af årets julebagning og så er de super nemme at lave.

Ingrediensliste

  • 100 g. smør
  • 175 g. havregryn
  • 4 spsk. bagekakao
  • 100 g. flormelis
  • 4 spsk. mælk
  • 1 dl. kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Bland smør, havregryn, kakao og flormelis godt sammen. Tilsæt herefter mælk.
  3. Sæt evt. dejen på køl, hvis den er for blød til at rulle til kugler. Det vil hjælpe med at gøre den mere fast.
  4. Rul til ønskede størrelse kugler og tril dem i kokos.
  5. Sæt på køl i en lufttæt beholder eller i en skål med film over.
Bedøm denne ret

Opskift på nemme havregrynskugler

Her får du en super nem og lækker opskrift på traditionelle havregrynskugler med kokos og kakao. De er nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser. Disse havregrynskugler er en fast del af årets julebagning. Selvom de sagtens kan holde sig 1-2 uger i køleskabet, så holder de altid kun et par dage. De bliver altid hurtigt spist, fordi de er så lækre. Derfor får vi ofte lavet et par portioner i løbet af juletiden.

Nogen vil måske blive fristet til at udskifte smør med margarine. Det anbefaler vi slet ikke, især når de ikke skal bages eller noget. Brug en god smør, som Lurpak eksempelvis. Så får du altså de bedste havregrynskugler.

I stedet for at rulle dem i kokos, så kan de også rulles i hakkede nødder, ristede hakkede nødder, kakaopulver, lakridspulver eller hvad du ellers er til. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Du kan også tilføje et par dråber mandelessens eller romessens.

LÆS OGSÅ: Ingefærsmåkager 

havregrynskugler 2 havregrynskugler

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Louise,

      Det har vi desværre ikke forsøgt os med. Vi er ikke helt sikre på hvordan konsistensen vil blive. Men prøv endelig 🙂

      Kh

Skriv en kommentar