Hjemmelavede mælkesnitter

Hjemmelavede mælkesnitter - nem opskrift

Hjemmelavede mælkesnitter

Opskrift til stk. Opskrift til 14 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på mælkesnitter, hvor selv de små kan være med. Mælkesnitter består jo af simple chokoladekagebunde, som er lagt sammen med en cremet og luftig creme lavet på flødeost, fløde og honning. Vi plejer at pakke dem ind enkeltvis og så opbevares de i køleskabet på en tallerken eller i en stor beholder.

Ingrediensliste

  • Bunde

  • 150 g. sukker
  • 50 g. raps- eller solsikkeolie
  • 3 æg
  • 3 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. mælk
  • 140 g. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Honningcreme

  • 200 g. flødeost
  • 50 g. flormelis
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne til bundene i en skål.
  3. Beklæd en bradepande (normal størrelse til normal ovn) med bagepapir og hæld dejen i. Smør den ud så den dækker det hele.
  4. Bag den i ovnen i 6-8 minutter.
  5. Imens bundene bages, skal fyldet laves.
  6. Bland flødeost, flormelis, honning og piskefløde i en skål. Pisk med en elpisker eller piskeris, indtil du har en fast creme. Smag evt. til med mere honning.
  7. Når bunden er færdig afkøles den. Herefter vendes den over på et nyt bagepapir.
  8. Når bunden er helt kold skæres den over på midten. Herefter smøres fyldet på den ene halvdel.
  9. Læg den anden bund over, og stil kagen på køl i minimum 1 time, men meget gerne til dagen efter. Vi har fået flere beskeder på, at de bliver bedre efter én dag i køleskabet.
  10. Skær i små rektangler.
  11. Opbevares på køl. De kan holde sig ca. 3-4 dage på køl, men de kan også sagtens fryses.

Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Opskrift på nemme, hjemmelavede mælkesnitter. De bringer bare barndomsminder frem, fra da vi gik i folkeskole. Mælkesnitter er sådan en lækker eftermiddagssnack eller madpakkesnack.

Den her opskrift på mælkesnitter er super nem og kræver ikke lang tid at lave. For mælkesnitter består jo egentlig bare af en tynd chokoladekage og en lækker creme i midten. Vi elsker og har i hvert fald altid elsket den her simple kage-sandwich, som er mild i smagen.

Smager de af flødeost?

Nej, du kan ikke smage flødeosten. Det tilføjer lidt syrlighed til fyldet, hvilket gør at de smager lidt som de originale. Ønsker du en helt neutral smag, så kan du også bruge mascarpone istedet for flødeost – så kan du intet smage af ost overhovedet.

LÆS OGSÅ: P-tærter på 3 ingredienser

Smager de som ægte mælkesnitter?

Det her er et spørgsmål som går igen og igen. Og svaret er ja og nej. Selvfølgelig smager de ikke 100% identisk med dem man kan købe fra Kinder. Og man vil aldrig kunne få dem til at smage helt identisk, da producenterne ofte har en masse tilsætningsstoffer i. Men af at være hjemmelavet mælkesnitter, så kommer man næsten ikke tættere på den ægte vare.

Du får den lækre bløde kage og den fløjlsbløde honningcreme i midten. Vi synes i hvert fald, at de er rigtig gode. Det er et hyggeligt weekendprojekt og de er sjove at prøve at lave selv.

Hvis du ikke bryder dig om honning, så frygt ikke. Man kan slet ikke smage honningen, men det er vigtigt, at du bruger akaciehonning og ikke blomsterhonning. Blomsterhonning har nemlig en kraftigere smag, hvorimod akaciehonning er mere smagsneutralt. Den har blot sødmen.

Hvordan opbevarer jeg dem bedst?

De her hjemmelavede mælkesnitter skal opbevares på køl, ligesom rigtige mælkesnitter. Du kan opbevare dem i en lufttæt beholder eller på en tallerken, hvor den er pakket ind i husholdningsfilm. Du kan også pakke dem individuelt ind. Så kan de nemlig nemt bruges til madpakken. Vi har ikke selv erfaringer med at fryse dem, men vi vil ikke anbefale det.

På køl kan de cirka holde sig i 3-4 dage. Men vi har aldrig oplevet, at de ikke er blevet spist inden da.

Kommentarer

  1. Mega lette at lave og havde dem med i vuggestuen til min stue. De var et kæmpe hit både os børn og voksne 😄 Opskriften bliver helt klart brugt igen.
    Tror I, de ville være gode? hvis man fryser dem ned og spiser dem som is.

    1. Hej,

      Skønt at høre! Vi har desværre ikke prøvet at fryse dem, men du kan jo prøve at fryse et par stykker og se hvordan de bliver 😛

      Hav en god weekend! Knus

  2. elsker dejen den sidder lige i skabet med fantastisk smag.
    men fyld cremen må jeg indrømme var en stor skuffelse.
    Den har ikke snærten af en almindelig mælkesnitte.
    Men ser man bort fra selve mælkesnitte navnet.
    Så er cremen syrlig og ret god men absolut ikke mælkesnitte creme

    1. Hej Jimmi
      Mange tak for din tilbagemelding 🙂
      Vi tænker at det er en smagssag, om man synes det smager af en original mælkesnitte. Vi har nogle venner der ikke mener det, og så har vi andre der synes at de minder meget om hinanden i smagen. Det er bare forskelligt fra person til person tror vi 😉
      Rigtig god weekend til dig!

  3. Lav cremen med mascarpone – det smager virkelig godt og får ikke den syrlige smag af flødeost…. Man kan piske fløde, mascarpone og flormelis sammen direkte uden den besværlige vende-flødeskum-i-ostemasse proces. Jeg ved ikke om honningen også kan det, har tidligere prøvet en opskrift uden honning… Men det skal da prøves!

  4. Jeg kan ikke så godt lide fløde ost/kan over hovedet ikke lide det. Ville lige høre om man kan smage det?

    1. Hej Rasmus,

      Nej det synes vi ikke. Vi bryder os heller ikke om flødeost, hvis det er for sig selv. Men når det bliver blandet med de andre ting, så kan vi godt 🙂

      Kh

    1. Hej Mette,

      Det kan være fordi fløden ikke var pisket nok. Du kan piske cremen lidt op også, når alle ingredienserne er blandet sammen 🙂

      Kh

  5. Hvad er en normal størrelse bræddepande og en normal ovn?
    Min mor, søster og jeg har alle tre forskellige størrelser ovne.

    1. Hej Louise,

      Ja, men alm. honning giver nok lidt mere en bismag af honning, men hvis du ikke har noget imod det – så brug du bare alm 😉

      Kh

  6. Hej MUMMUM

    Cremen bliver tynd:-/ Tror det ville være en ide at piske flødeosten med flormelis og vende honning i til sidst.

    og ja jeg har pisket fløden HELT stiv

    1. Hej,

      Ellers kan du også bare putte alle tingene i en skål og piske, indtil du har en fast creme. Det virker også 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag