Tilmeld nyhedsbrev

Kanelsnegle med mandelkaramel bund

Kanelsnegle med mandelkaramel bund

Kanelsnegle med mandelkaramel bund

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på en anderledes kanelsnegl med mandelkaramelbund. Hvis du har lyst til at prøve en anden slags kanelsnegl, så skal du give dig i kast med disse. De egner sig rigtig godt som onsdagssnegle eller blot som fredagskage.

Ingrediensliste

Dej

  • 2 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 80 g. smør
  • 3 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 450 g. hvedemel

Remonce

  • 75 g. smør
  • 50 g. sukker
  • 30 g. brun farin
  • 3 tsk. kanel

Mandelkaramel bund

  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 1/2 dl. lys sirup
  • 1 knivspids salt
  • 100 g. mandler

Fremgangsmåde

1. Start med dejen. Smelt smør i en lille gryde. Når smør er smeltet tilsættes mælk. Hæld blandingen over i en skål. Tilsæt gær og rør det ud. Tilsæt 1 æg.
2. Tilsæt sukker, salt og hvedemel og ælt, indtil du har en smidig dej. Smør en skål med lidt olie og put dejen ned i skålen. Lad den hæve til dobbelt størrelse (tager omkring 1 time – alt efter hvor varmt, der er i dit køkken).
3. Imens dejen hæver kan du lave fyld og din mandelkaramel.
4. Remoncen laves ved at smelte smørret, hvorefter sukker, brun farin og kanel tilsættes. Sæt til side, indtil du skal bruge det.
5. Mandelkaramel laves ved at mandler hakkes, og derefter kommes alle ingredienserne sammen i en lille gryde. Lad det smelte.
6. Fordel mandelkaramellen i en bageform beklædt med bagepapir. Vi fordelte i 2 bradepander i størrelse 20 x 25 cm.
7. Når dejen er hævet, så rulles den ud til en stor rektangel. Smør fyld på over det hele og rul den stramt sammen til en pølse.
8. Skær stykker af ca 3 cm. og placer i dine forme. Vi kunne have 6 i hver. De hæver meget, så de skal ikke stå for tæt.
9. Lad dem efterhæve under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 min.
10. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
11. Bages i cirka 12-15 min. Afhængig af hvor god din ovn er.

Bedøm denne ret

De lækreste kanelsnegle, som er lavet på en bund af mandelkaramel. Måske det lyder mærkeligt, men det pifter altså lige de almindelige kanelsnegle en anelse op.

Hvis du har fulgt med fra start her på Mummum, så ved du, at vi igennem tidernes morgen har bagt en stor mængde kanelsnegle og på et tidspunkt nærmest bagte dem ugentligt.

Derfor er de her gode, da de lige er lidt anderledes end de almindelige snegle og det er jo fint med lidt variation i det bagværk, som man laver.

De egner sig godt til brunchbordet, til eftermiddagskaffen eller blot om en studiegruppekage (jep, det er et ord – og de forventer meget kage). Vi har bagt dem mange gange og de er lige gode hver gang.

Skriv en kommentar