kiksekage uden palmin

Kiksekage

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en klassisk kiksekage med chokoade og vaniljekiks. Opskriften er lavet uden palmin og er lavet på kun 4 ingredienser.

Ingrediensliste

  • 300 g. mørk chokolade
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 20 g. smør
  • 16 stk. vaniljekiks

Fremgangsmåde

  1. For en rugbrødsform med husholdningsfilm eller bagepapir indvendigt. Dette gør, at kagen er nem at få ud, når den er færdig. Sæt formen til side.
  2. Smelt chokolade over vandbad sammen med smør.
  3. Tag chokoladeblandingen af varmen og rør kondenseret mælk i.
  4. Fordel først et tyndt lag af chokoladeblandingen på bunden af formen. Smør den godt ud. Det er lidt svært med første lag.
  5. Herefter placerer du 4-5 kiks langs formen.
  6. Smør endnu et lag chokolade oven på kiksene.
  7. Sådan fortsætter du indtil du har lavet 4 lag. Du kan også lave 5 lag, hvis du er mere til det.
  8. Til sidst fordeles resten af chokoladeblandingen ovenpå kagen.
  9. Sæt kagen på køl i 3-4 timer eller i fryseren i 1,5 time.
  10. Brug husholdningsfilmen til at tage kagen ud af formen.
  11. Du kan evt. glatte kagen lidt ud med en finger dyppet i varmt vand.
  12. Server kiksekagen med det samme.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på hjemmelavet kiksekage uden palmin

En super nem opskrift på kiksekage, som er lavet uden palmin. Til gengæld er den lavet på kondenseret mælk og så er den super let at lave! Kiksekage er en gammeldags klassiker, som man ofte fik serveret ved sine bedsteforældre. Den smager så godt og kan sagtens laves i god tid, da den jo skal sætte sig på køl.

Vi har valgt at lave opskriften uden palmin, da vi synes, at det smager bedre med kondenseret mælk.

LÆS OGSÅ: Fyldte juleboller

kiksekage uden palmin

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Nu er den kommet på køl og jeg har smagt på chokoladeblandingen. Foreløbig er den virkelig lækker. Og har en bedre smag end jeg husker fra tidligere gange jeg har lavet den. Den virker mere karamel og cremet agtig. Fortsættelse følger når den har sat sig.

    1. Skønt at høre!

      Vi synes nemlig også, at den er mere cremet og sådan helt trøffel-agtig, når den bliver lavet sådan her. Vi glæder os til at høre hvad du synes 🙂

    1. Hej Julie,

      Vi købte dem i Meny, men er sikker på at større supermarkeder har dem. Ellers kan du alternativt bruge digestivekiks 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag