Tilmeld nyhedsbrev

Luksus citronmåne

Luksus citronmåne

Luksus citronmåne

Opskrift til 4 personer (Ø16 cm springform)

Forberedelsestid

30 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på en nem og super smagfuld citronmåne med marcipan og en lækker glasur. Det er en nem og lækker kage til kaffen. Hvis du vil gøre det ekstra nemt, så kan du bage selve bunden på forhånd og fryse den ned. Så skal den blot tages op og pyntes med glasur og eventuelt de lækre karamelliserede mandler, så har du altid hurtig kage til kaffen. 

Ingrediensliste

Citronmåne

  • 75 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 2 æg
  • 70 g. marcipan
  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 usprøjtet økologisk citron

Creme

  • 100 g. mascarpone
  • 20 g. creme fraiche
  • 50 g. flormelis
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • Lidt citronskal

Mandelkrokant

  • 1 portion mandelkrokant (Find opskriften lige her)

Fremgangsmåde

  1.  Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør og bland det med sukker.
  2. Rør æg i et af gangen.
  3. Hak marcipan i små stykker og tilsæt.
  4. Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og rør godt rundt.
  5. Riv skallen af citronen og tilsæt 2/3 af det revet skal i dejen. Gem den sidste 1/3 til cremen. Pres derefter saften ud af citronen og tilsæt det i dejen.
  6.  Beklæd en form med bagepapir (se billeder for hvordan du får en skarp kant) og hæld dejen deri.
  7.  Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Hold øje med kagen og test løbende om den er færdig ved at stikke en gaffel deri og tjekke om der kommer dej med op.
  8. Kør nu mascarpone, cremefraiche, lidt citronskal, flormelis og vaniljesukker sammen til en creme. Stil den på køl.
  9. Lav nu mandelkrokant.
  10.  Lad kagen afkøle helt. Pynt så med creme og drys med mandelkrokant.

Bedøm denne ret

Luksus citronmåne

En super nem og lækker opskrift på en luksus citronmåne, som er toppet med en smagfuld creme lavet på mascarpone og mandelkrokant. Citronmåne er en nem, simpel men klassisk kage, som alle nok kender. Det er en nem kage at bage, da den indeholder få ingredienser. Og så er det en lækker kage, som sagtens kan laves dagen før.

Der er bare noget over kager med marcipan. Det får bare sådan en ekstra god smag og giver den der lækre mazarin-agtige konsistens, som giver kagen et ekstra løft og som komplimenterer citronen i kagen rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Citronroulade

Luksus citronmåne

Luksus citronmåne

Luksus citronmåne

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven