Makronmuffins med chokolade

De bedste makronmuffins

Makronmuffins med chokolade

Opskrift til stk. Opskrift til 14 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme og lækre makronmuffins med chokolade og marcipan. De er sprøde udvendigt og saftige indvendigt. De bedste makronmuffins.

Ingrediensliste

  • 3 æg
  • 180 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. smør
  • 120 g. makroner
  • 110 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g. mørk chokolade
  • 60 g. marcipan

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde. Sæt det til afkøling.
  2. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme (ikke varmluft).
  3. Æg, sukker og vaniljesukker piskes luftigt. Det tager ca. 2-3 minutter.
  4. Knus makroner groft (der må gerne være store stykker i blandt). Hak chokolade groft. Riv marcipan groft.
  5. Vend hvedemel, smør og bagepulver i æggeblandingen. Pisk ikke, men vend det i, så du ikke slår alt luften ud af dejen.
  6. Vend til sidst chokolade, makroner og marcipan i.
  7. Fordel dejen i 13-14 store muffinsforme.
  8. Bag dine muffins i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter i den forvarmede ovn. Hold øje med dem efter 18 minutter. Ikke alle ovne varmer ens.
  9. Du skal kunne stikke et grillspyd, tandstik, kødnål eller noget andet tyndt ned i dem uden, at der hænger rå dej ved. Når du kan stikke den i uden der kommer noget med op, så er de færdige.
  10. Tag dine muffins ud af ovnen og lad dem køle af.

Bedøm denne ret

Opskrift på makronmuffins med chokolade

En super nem og lækker opskrift på makronmuffins, som er sprøde udvendigt og saftige indvendigt. Det er de lækreste makronmuffins lavet med chokolade, makroner og marcipan, men du kan sagtens udelade marcipan, hvis det er.

De er super nemme at lave og er den perfekte “tag-med” kage, kollegakage eller klassens time kage. Generelt er muffins eller cupcakes jo bare den perfekte kage at tage med, hvis man skal på tur.

LÆS OGSÅ: Chokolademuffins

Opskrift på makronmuffins med chokolade

De bedste makronmuffins

Vi mener selv, at dem her er de bedste makronmuffins vi har smagt. De er tilpas søde, er sprøde udvendigt og har en tilpas mængde af chokolade, makroner og marcipan. Som sagt kan du dog sagtens udelade marcipanen, hvis det er. Du kan også tilsætte lidt hakkede nødder der til.

Vi bager makronmuffins året rundt. Alt efter årstid, så kan du også tilsætte bær, rabarber eller andet til dem. De kan også serveres med en kugle vaniljeis, en klat creme fraiche eller flødeskum til, hvis de skal være lidt mere fancy.

De bedste makronmuffins

Makronmuffins med chokolade og marcipan

Til de her makronmuffins har vi brugt mørk chokolade. Du kan dog sagtens bruge lys eller hvid, hvis du er mere til det. Du kan også lave en blanding af flere forskellige slags chokolade, hvis det er.

I forhold til opbevaring af dine makronmuffins, så pakker vi dem ned i en plastikpose og opbevarer dem på køkkenbordet. Selvfølgelig, når de er kølet helt af, så der ikke skabes kondens i posen. Du kan også fryse dem ned.

Makronmuffins med chokolade og marcipan

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Tags anvendt i denne opskrift

Påske Vegetarisk Efterår Forår Vinter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag