Mørbradbøffer med bløde løg Mørbradbøffer med bløde løg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på mørbradbøffer med bløde løg og champignon i flødesauce. Server den danske klassiker med rugbrød og syltede agurker. Ingrediensliste 600 g. svinemørbrad 3 spsk. hvedemel 200 g. champignon 2 stk. løg Sauce 30 g. smør 2 spsk. hvedemel 2,5 dl. vand 1 stk. grøntsagsbouillonterning 2 dl. piskefløde salt/peber 2 dråber sovsekulør Fremgangsmåde Rens mørbrad, så den er fri for sener. Skær den i bøffer af ca. 2-3 cm. Bank bøfferne flade med en kødhammer. Vend bøfferne i hvedemel og sæt til side. Rens champignon og skær i skiver. Pil løg og skær i skiver. Varm en pande op med smør eller olie. Steg først bøfferne af, så de får godt med farve på begge sider. Tag bøfferne af og læg dem på en tallerken. Tilsæt evt. lidt smør/olie til panden igen. Tilsæt løg til panden og lad dem sautere til de er blevet bløde. Tag dem af panden og sæt til side. Tilsæt evt. lidt smør/olie til panden igen. Tilsæt champignon til panden og lad dem sautere til de er blevet bløde. Tag dem af panden og sæt til side. Nu skal du til saucen. Smelt smør på panden. Tilsæt hvedemel til det smeltede smør. Pisk det godt ud, så du får en “melbolle”. Tilsæt herefter vand samt smuldret bouillonterning. Pisk det godt ud i melbollen, så du ikke har nogle klumper. Tilsæt fløde, sovsekulør og smag til med salt/peber. Hvis saucen er lidt for tyk, så kan du tilsætte lidt ekstra vand eller fløde. Læg mørbradbøfferne tilbage i panden. Top med de bløde løg og champignon. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mørbradbøffer med bløde løg Mørbradbøffer med bløde løg, champignon og flødesauce er en dansk klassiker. Det er en skøn ret, som man i princippet kan nyde året rundt, men oftest spises den nok i efteråret eller i vinterperioden. Mange serverer den også til julefrokost sammen med brød. Mørbradbøffer smager skønt og så er det faktisk slet ikke så svært at lave selv. Man kan bruge både svinemørbrad og oksemørbrad, men vi laver den godt nok oftest med svinemørbrad. Mørbraden skæres ud i små bøffer, som man så banker flade og vender i hvedemel. Udover mørbrad, så er der også masser af bløde løg og champignon, hvilket virkelig er den skønneste kombination. LÆS OGSÅ: Hjemmelavet bøfsandwich Bøffer af mørbrad i flødesauce Hvis du vil prøve kræfter med en dansk klassiker, så skal du helt sikkert give disse bøffer af mørbrad i flødesauce et skud. Vi laver retten uden bacon, men du kan sagtens tilføje bacon dertil. Retten kan serveres med noget lækkert rugbrød og evt. lidt syltet. Men du kan også sagtens servere den med kogte kartofler. Om sommeren vil det blandt andet være rigtig lækkert med nye danske kartofler til. Kan jeg lave retten på forhånd? Ja, du kan sagtens lave den på forhånd og blot lune den inden servering. Så ville vi gøre det hele klar i et fad og så blot lægge staniol over og lune det kort i ovnen, så det bliver varmt. Det gør også, at det er rigtig nemt, hvis man eksempelvis skal lave det til en julefrokost. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.