Mojito

Mojito
Opskrift til person Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet mojito med hvid rom, mynte, sukker og lime. Én af de absolut bedste cocktails, som du kan servere.

Ingrediensliste

 • 4 cl. lys rom
 • 0,5 bundt frisk mynte
 • 0,5 stk. økologisk lime
 • 1 tsk. sukker
 • 2 dl. danskvand
 • 6 stk. isterninger

Fremgangsmåde

 1. Kom et par stængler mynte, sukker og saft fra lime i et glas.
 2. Brug en muddler (støder) til at støde det hele godt sammen.
 3. Tilsæt rom og rør det godt rundt.
 4. Knus isterninger. Dette gøres nemt ved at komme almindelige isterninger i en pose og så hamres der med en kødhammer eller kagerulle. Alternativt kan du også købe knust is.
 5. Fyld til sidst knust is og danskvand i.
 6. Pynt med mere frisk mynte og evt. en limebåd.
Bedøm denne ret

Opskrift på mojito

Mojito er den absolut bedste drink med rom. Udover rom, så består den af sukker, lime, mynte og masser af is. Det er én af de bedste drinks og den bliver bare ved med at være et hit år efter år. Mojito kan drikkes året rundt og vi elsker at forkæle os selv eller venner og familie med den lækre drink, som slet ikke er så svær at lave selv. Det gode ved at lave den selv er, at så kan man helt selv styre mængderne af rom og mynte samt styre hvor sød/syrlig den skal være med sukker og lime.

Drinken er aller smukkest, hvis den pyntes godt af med masser af is og lime. Så har du altså virkelig en både smuk og lækker drink, som bare smager af sol, sommer og lune sommeraftener.

LÆS OGSÅ: Cosmopolitan

Mojito

Den bedste drink med rom

Det er uden tvivl én af de absolut bedste drinks, som man kan lave med hvid rom. Hvis du elsker mynte, så er der ingen tvivl om, at den her drink lige er noget for dig. Du kan dog også sagtens lave den med andet end lime. Prøv at lave en hindbær-mojito, jordbær-mojito eller rabarber-mojito. Man kan nemlig sagtens eksperimentere med andre frugter og det smager også skønt.

Når vejret er så skønt, som det er nu, så får man bare lyst til lækre drinks i det gode vejr. Og der er bare noget over at kunne diske op med lækre cocktails, når man får gæster på besøg. Vi oplever i hvert fald, at de sætter lige så meget pris på en god drink, som vi selv gør. Og så er det bare lidt mere spændende end et glas hvidvin, cider eller øl.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar