Babykødboller

Babykødboller
Opskrift til stk. Opskrift til 24 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede babykødboller med gulerod og squash. Når din baby begynder at få fast føde, så er de her gode og også i mos.

Ingrediensliste

  • 2 stk. gulerod
  • 0,25 stk. squash
  • 0,5 stk. rødløg
  • 400 g. hakket svinekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. havregryn

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerod, squash og løg fint. Det kan også nemt gøres i en foodprocessor.
  2. Rør hakket svinekød sammen med grøntsagerne, olivenolie, æg, mælk (valgfri mælk) og havregryn. Hvis farsen virker lidt for tør, så tilsæt lidt ekstra mælk.
  3. Bring en gryde i kog med vand.
  4. Form små kødboller af farsen.
  5. Kom dem ned i det kogende vand (skru lidt ned for varmen). Lad dem koge i ca. 4-5 minutter. Prøv at tage en op og test om de er færdige inde midt i.
  6. Tag kødbollerne op og lad dem dryppe af.
  7. Server dem med det samme eller pak dem i bøtter og frys ned. Så kan du nemt tage op efter behov.
Bedøm denne ret

Opskrift på babykødboller

Lækre, små babykødboller, som er perfekt til en lille baby. De er gode at lave en stor portion af for så kan de fryses ned. Så er det nemt at tage et par stykker op efter behov og man behøver ikke at stresse over at skulle lave dem. Viggo har været glad for de her kødboller siden han begyndte at kunne spise fast mad. De er lavet med hakket svinekød og så er der tilsat fintrevet gulerod, squash og løg. De er meget milde i smagen og er nemme for en babymund at knuse inde i munden.

Du kan også lave dem med hakket kyllingefars eller hakket oksekød, hvis det er. Vi bruger også de her kødboller i boller i karry. Så laver vi blot saucen (uden salt) og så tilsætter vi de her kødboller. Det er nem babymad, som samtidig kan gøres rigtig nemt.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på babymad

Babykødboller

Kødboller til baby

Noget af det første, som vi blev anbefalet af sundhedsplejersken ift. mad var at give kødboller. Når de koges, så får de ikke en stegeskorpe, hvilket gør det nemt for din baby at spise dem. De kan også nemt moses let sammen med noget mos. Vi oplevede i hvert fald, at det gjorde hele aftensmadsprocessen lidt nemmere, når man kunne tage sådan et par kødboller op og komme i noget mos af en art. De har været og er stadig et kæmpe hit herhjemme. Især når det skal være nemt for forældrene.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar