Tilmeld nyhedsbrev

P-tærter med hjemmelavet fransk nougat

P-tærter med hjemmelavet nougat

Nemme p-tærter

Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Ingrediensliste

Sukkersirup

  • 0,75 dl. vand
  • 0,75 dl. honning
  • 2 dl. sukker
  • 0,75 dl. glukosesirup

Marengs

  • 25 g. sukker
  • 35 g. æggehvide

Andet

  • 250 g. saltede peanuts
  • 200 g. mørk chokolade
  • Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Bland ingredienserne til siruppen i en lille gryde og bring det i kog ved svag varme. Hav tålmodighed og lad siruppen komme op på 150 grader (brug et sukkertermometer).
  2. Imens piskes æg og sukker til stiv marengs.
  3. Når siruppen er 150 grader, så hældes det i marengsen i en tynd stråle imens der piskes (hæld det langsomt i).
  4. Lad det piske i 10 minutter.
  5. Når marengsen er sej, så gøres der to bagepapir klar.
  6. Drys godt med flormelis og hæld marengsen ud derpå. Hæld flomelis ovenpå og læg det andet stykke bagepapir på. Brug en kagerulle til at rulle marengsen ud, så den har en tykkelse på ca. 1 cm)
  7. Løft nu det øverste bagepapir af og drys med peanuts. Tryk dem lidt ned i marengsen.
  8. Lad det køle af og blive hårdt, evt. i køleskabet. Gerne i 2-3 timer.
  9. Smelt chokolade over et vandbad.
  10. Skær 6 kantede former på cirka 3×3 cm ud af nougaten. Pensl med chokolade i bunden og på toppen. Evt. smør bunden på dem alle først og lad det stivne, og gentag herefter med toppen.

Bedøm denne ret

P-tærter med hjemmelavet fransk nougat

Hjemmelavede p-tærter med hjemmelavet fransk nougat. Et sjovt projekt, som vi har givet os i kast med et par gange efter hånden. Det er nemlig slet ikke så svært, selvom det indeholder fransk nougat, som er lidt krævende at lave.

Du kan også lave den nemme udgave, hvor man bruger små skumfiduser i stedet for fransk nougat. Det kalder vi for snyde-udgaven, da det er den hurtige opskrift.

P-tærter med hjemmelavet nougat

Tips til den hjemmelavede udgave

Der er blevet efterspurgt tips og hvilke fejlgruber, som man skal være opmærksom på, når man laver sine egne p-tærter. Selvom det ikke er så svært, så er der alligevel nogle forskellige elementer, som kan gå galt.

Det er super vigtigt, at du bruger et sukkertermometer, når du laver dem. Sukkermassen skal op på den angivede temperatur, da du ellers kan risikere, at din franske nougat ikke vil blive hård. På den anden side, så er det også vigtigt, at det heller ikke kommer over temperaturen, da det så vil blive stenhårdt. Det er en meget hårdfin balance og vi skulle lave p-tærterne et par gange før den sad lige i skabet.

Efter massen er spredt ud på et stykke bagepapir, så skal det have lov til at køle af. Her kan du snyde lidt og komme det i fryseren, så går det nemlig hurtigt. Men hvis du ikke har travlt, så kan du også blot lade det stivne i køleskabet eller ved stuetemperatur. Det tager selvfølgelig meget længere tid.

Det kan være en rigtig god idé at temperere chokoladen, inden du overtrækker dine chokolader. Vi er ikke selv eksperter på temperering, så vi anbefaler, at du tjekker den her side ud, hvor du kan læse meget mere om det.

Hvordan opbevarer jeg p-tærterne bedst?

Vi anbefaler at opbevare dem i en lufttæt beholder et køligt sted. Du kan også sætte dem i køleskabet, hvis du godt kan lide, at de er lidt hårde i det. De må heller ikke stå et varmt sted, for så smelter de.

 

Skriv en kommentar