Semitørrede cherrytomater

Semitørrede tomater
Opskrift til kg. Opskrift til 1 kg.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 20 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter.

Beskrivelse

Nem opskrift på semitørrede cherrytomater. De er meget saftigere end soltørrede tomater, da de kun tørres i lidt over 2 timer.

Ingrediensliste

 • 1000 g. cherrytomater
 • 4 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 1 tsk. tørret timian
 • 1 spsk. sukker
 • salt
 • Til opbevaring

 • 5 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
 2. Halver cherrytomater vend dem i olie, timian, sukker og salt i en pose. Fordel dem ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
 3. Bag dem i ovnen i 2 timer og 20 minutter.
 4. Tag dem ud og lad dem afkøle.
 5. Hæld dem herefter på glas eller over i en lufttæt beholder. Overhæld dem med olie, så det dækker tomaterne. Så kan de sagtens holde sig i 3-4 uger.
Bedøm denne ret

Opskrift på semitørrede cherrytomater

Opskrift på lækre, semitørrede cherrytomater i olie. De er skønne som tilbehør, i pastasalater eller i en god pastaret. Det er en god måde at få brugt eventuelle rester af cherrytomater eller hvis du finder dem på tilbud. Man kan ofte være heldig at finde nedsatte cherrytomater i “Stop madspild” kasserne rundt omkring i de forskellige supermarkeder. Dem køber vi ofte og tryller dem op til disse skønne semitørrede tomater. Det er billigt og en nem måde at pifte enhver ret op på.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede brødcroutoner

Semitørrede tomater inden bagning

Undgå madspild med cherrytomater

Det er så lækkert at lave de her semitørrede tomater. Samtidig er det en super måde at få brugt eventuelle rester af cherrytomater på, så du undgår at skulle smide dem ud. Det kan også være du er heldig at have små tomater i drivhuset, som du kan bruge. Sådan nogle solmodne tomater indeholder ofte masser af smag, hvilket kun bliver fremhævet endnu mere ved at tilberede dem på den her måde.

Semitørrede tomater

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar