LĂŚkre hverdagsopskrifter

Semitørrede cherrytomater

Semitørrede tomater
Opskrift til kg. Opskrift til 1 kg.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 20 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter.

Beskrivelse

Nem opskrift pü semitørrede cherrytomater. De er meget saftigere end soltørrede tomater, da de kun tørres i lidt over 2 timer.

Ingrediensliste

 • 1000 g. cherrytomater
 • 4 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 1 tsk. tørret timian
 • 1 spsk. sukker
 • salt
 • Til opbevaring

 • 5 dl. raps- eller solsikkeolie

FremgangsmĂĽde

 1. TÌnd ovnen pü 100 grader varmluft.
 2. Halver cherrytomater vend dem i olie, timian, sukker og salt i en pose. Fordel dem ud pĂĽ 2 bageplader beklĂŚdt med bagepapir.
 3. Bag dem i ovnen i 2 timer og 20 minutter.
 4. Tag dem ud og lad dem afkøle.
 5. HĂŚld dem herefter pĂĽ glas eller over i en lufttĂŚt beholder. OverhĂŚld dem med olie, sĂĽ det dĂŚkker tomaterne. SĂĽ kan de sagtens holde sig i 3-4 uger.

Bedøm denne ret

Opskrift pü semitørrede cherrytomater

Opskrift pĂĽ lĂŚkre, semitørrede cherrytomater i olie. De er skønne som tilbehør, i pastasalater eller i en god pastaret. Det er en god mĂĽde at fĂĽ brugt eventuelle rester af cherrytomater eller hvis du finder dem pĂĽ tilbud. Man kan ofte vĂŚre heldig at finde nedsatte cherrytomater i “Stop madspild” kasserne rundt omkring i de forskellige supermarkeder. Dem køber vi ofte og tryller dem op til disse skønne semitørrede tomater. Det er billigt og en nem mĂĽde at pifte enhver ret op pĂĽ.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede brødcroutoner

Semitørrede tomater inden bagning

UndgĂĽ madspild med cherrytomater

Det er sü lÌkkert at lave de her semitørrede tomater. Samtidig er det en super müde at fü brugt eventuelle rester af cherrytomater pü, sü du undgür at skulle smide dem ud. Det kan ogsü vÌre du er heldig at have smü tomater i drivhuset, som du kan bruge. Südan nogle solmodne tomater indeholder ofte masser af smag, hvilket kun bliver fremhÌvet endnu mere ved at tilberede dem pü den her müde.

Semitørrede tomater

Følg med pü de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag