Tilmeld nyhedsbrev

Simpel svamperisotto

Simpel svamperisotto

Simpel svamperisotto

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en smagfuld og simpel risotto med champignon. Køb evt. en blanding af mixsvampe. Det både ser og smager rigtig godt. Risotto er super nem og god aftensmad og det er en af de retter, som er vores go-to, når vi mangler ideer og opskrifter til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g. blandede svampe
  • 155 g. risottoris
  • 5 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dl. hvidvin
  • 30 g. smør
  • 30 g. parmesan

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Hak champignoner groft.
2. I en gryde varmes et par spsk. olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det svitse et par min.
3. Tilsæt champignoner og lad det svitse og få farve.
4. Tilsæt risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag.
5. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe.
6. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet.
7. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet.
8. Tag din risotto af varmen og anret på 2 tallerkener. Riv evt. lidt ekstra parmesanost på toppen. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Vi har længe gerne ville lave en opskrift på en simpel risotto, som hverken krævede meget tid eller mange ingredienser. Så her får I opskriften på en simpel og nem svamperisotto, som er perfekt som nem og lækker aftensmad.

Den er god både som hverdagsmad, men bestemt også som fredagsmad, eller når der skal kræses lidt ekstra i weekenden. Med et godt glas hvidvin til, så er det en absolut sikker vinder.

Denne risotto er en vegetar udgave, da den ikke indeholder kød. Man kan dog sagtens servere et stykke stegt kylling ved siden af eller tilsætte det i selve retten, men det er slet ikke nødvendigt.

Og hvis du aldrig har lavet risotto før, så frygt ej. Det er super nemt og det vigtigste er egentlig bare, at du bruger risottoris og har god tålmodighed, da det ikke er en ret, som er klar på 10 minutter.

Skriv en kommentar