Lækre hverdagsopskrifter

Spinatpandekager med laks og avocadocreme

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på sunde spinatpandekager med laks og avocadocreme. Perfekt til aftensmad eller som en sund frokost. Fyld med lige præcis det fyld, som du har lyst til.

Ingrediensliste

  • Spinatpandekager

  • 3 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 dl. mælk
  • 150 g. frossen spinat
  • 100 g. hvedemel
  • Avocadocreme

  • 2 stk. avocado
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Fyld

  • 50 g. blandet salat
  • 400 g. varmrøget laks

Fremgangsmåde

  1. Tø spinat op (dette kan nemt gøres i mikroovnen). Dræn spinat godt, så du får så meget vand ud som muligt.
  2. Alle ingredienser til pandekagerne blendes sammen. Dette gøres nemmest med en stavblender, foodprocessor eller i en blender. Hvis dejen virker lidt for tynd, så tilsæt lidt ekstra mel.
  3. En pande varmes op til medium varme. Der hældes lidt olivenolie eller smør på. Hæld ca. 1 dl. pandekagedej på. Fordel den rundt på panden.
  4. Pandekagerne vendes, når der begynder at blive dannet små bobler i dejen.
  5. De resterende pandekager laves.
  6. Gem pandekagerne på en tallerken med staniol over, imens du laver resten.
  7. Avocadocreme laves. Alle ingredienserne blendes sammen eller moses godt sammen. Smag til med salt og peber.
  8. Hak din salat og fjern skindet fra din laks.
  9. Server det hele, så man evt. selv kan fordele hvor meget og hvor lidt man vil have af hver enkel komponent.
  10. Du kan også sagtens tilføje flere grøntsager. Eksempelvis ville det også være rigtig lækkert med syltede rødløg til.

Bedøm denne ret

Opskrift på spinatpandekager med laks og avocadocreme

En lækker opskrift på nemme spinatpandekager med fyld af laks og en cremet avocadocreme. Det er en af vores yndlingsretter, når aftensmaden skal være nem og lækker. Det gode ved sådan nogle sunde madpandekager er, at de kan fyldes med lige præcis det fyld man har lyst til. Vi fylder dem også ofte med en blanding af kylling og hytteost eller oksekødsfyld.

LÆS OGSÅ:

Disse spinatpandekager er et sundt alternativ til den almindelige madpandekage og så er det en god måde at snyde lidt ekstra grønt ind. Derved mætter den mere, og man kan ikke smage spinaten i pandekagerne – så man skal ikke blive forskrækket. Vi spiser det ofte både til frokost, men ellers også til aftensmad. 

Spinatpandekagerne mætter meget. Vi laver sommetider en større portion som vi har i køleskabet, som vi så bruger som raps i madpakkerne. Her varierer vi fyldet, og så er det altså bare en nem og lækker frokost. Spinatpandekagerne kan holde sig gode i 2-3 dage i køleskabet.

Elsker du sunde opskrifter på nemt og let aftensmad eller frokost? Så bør du tjekke vores opskrift på Fyldt kylling med broccolimos eller Spinatvafler med tunsalat og syltede rødløg.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag