Butter chicken kødboller Butter chicken kødboller Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på Butter Chicken Kødboller med ris, naanbrød og creme fraiche. Indiske kødboller i en cremet sauce. Ingrediensliste Kødboller 1 stk. løg 500 g. hakket kylling 1 stk. æg 1 dl. mælk 3 spsk. havregryn salt/peber 1 stk. grøntsagsbouillonterning Butter chicken sauce 2 spsk. smør 2 stk. løg 3 fed hvidløg 3 tsk. garam masala 1 tsk. tørret gurkemeje 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 0,5 tsk. stødt ingefær 1 stk. grøntsagsbouillonterning 3 spsk. tomatpure 400 g. hakkede tomater på dåse 1 nip sukker 2,5 dl. madlavningsfløde salt/peber Tilbehør 320 g. ris 1 stk. lime 100 g. creme fraiche 2 stk. naanbrød 0,5 bundt frisk persille KØB PÅ NEMLIG Fremgangsmåde Sauce Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med smør. Kom løg og hvidløg i og lad det sautere et minuts tid. Tilsæt alle krydderierne og lad dem ‘brænde’ af. Tilsæt så tomatpure, smuldret bouillonterning (skal ikke opløses i vand inden), hakkede tomater på dåse, sukker og madlavningsfløde. Rør det hele godt rundt. Skru ned for blusset og lad saucen simre, imens du laver kødbollerne. Kødboller Løg hakkes meget fint eller blendes i en minihakker. Kom herefter løg, hakket kylling, æg, mælk, havregryn og salt/peber i en skål og rør det godt sammen til en ensartet fars. Vi bruger vores røremaskine og k-spaden, så er det lynhurtigt at røre farsen sammen. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra mælk. En gryde med vand og boullionterning bringes i kog. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. ad gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op. De færdige kødboller placeres i en skål. Tilbehør og anretning Saucen blendes med en stavblender eller i en blender til den er helt glat. Smag til med salt/peber og kom så kødbollerne i. Kog ris efter pakkens anvisning. Skær lime i både og varm naanbrød. Skær naanbrød ud i mindre stykker. Server dine Butter Chicken kødboller med ris, en klat creme fraiche, naanbrød og evt. frisk persille eller koriander på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på butter chicken kødboller Her får du opskriften på Butter Chicken Kødboller. Retten har taget inspiration fra den klassiske butter chicken sauce, hvor den så bare er lavet med kødboller i stedet. Børn er ofte glade for hakket kød i alle afskygninger. Det er nemt for dem at spise. Det vil også sige, at efter vi har fået børn, så står den ofte på en form for hakket kød til aftensmad. Vi har dog trængt til at få lidt mere variation i retterne i stedet for de klassiske boller i karry, spaghetti med kødsauce osv. Derfor er den her mega lækre ret opstået! Smagfulde kødboller i en endnu mere smagfuld sauce med indiske krydderier. Server med ris, naanbrød, en klat creme fraiche og en limebåd på siden. Så har du i sandhed et lækkert hverdagsmåltid, som samtidig er nemt at lave. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på indisk-inspireret mad her Kødboller i indisk sauce Det er en form for kødboller i en indisk sauce. Saucen er lavet med løg, hvidløg, tomatpure, hakkede tomater, masser af krydderier og fløde. Det hele blendes sammen til en cremet sauce og så kommes kødbollerne i. Det smager så godt og er altså nem og lækker aftensmad med hakket svinekød. Så hvis du trænger til lidt variation fra de klassiske retter, så kan vi helt klart anbefale dig at prøve kræfter med den her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Fantastisk lækker ret som vi ofte laver herhjemme! Min søn på 2 efterspørger den tit, så tak for en god og nem opskrift 🥰 Svar