Her finder du nemme opskrifter på asiatisk mad. Du finder opskrift på panang karry, rød karry, wokretter, bao, butter chicken, chicken korma og mange andre lækre retter. Asiatisk mad er noget af det absolut bedste mad, hvis du spørger os. Der er fart på smag og krydderier, så det er aldrig et kedeligt måltid.

3 mest populære asiatiske retter

Lækker asiatisk mad

Her finder du et bredt udvalg af, noget af det vi personligt mener, er de bedste asiatiske retter. Her er alt fra retter med blandt andet kylling, svinekød til asiatisk mad helt uden kød. Alle opskrifterne er noget hele familien kan være med på, da du finder alt fra asiatiske kyllingefrikadeller til chicken tikka masala til indisk dahl. Det undrer os slet ikke, at asiatisk mad kan være så populære for det smager jo så godt og det er en virkelig nem måde at prøve noget nyt på. Hvis du er kørt død i de samme retter til aftensmad, så er der en stor chance for vi kan hjælpe. Vi har nemlig en masse spændende og forskellige opskrifter inden for det asiatiske køkken. Her har vi samlet alle vores opskrifter på asiatisk mad, så det er nemt og overskueligt at kigge efter den opskrift, som passer dig.

LÆS OGSÅ: Se alle vores madopskrifter her

Asiatisk til aftensmad

Hvis du er kørt død i de samme retter til aftensmad, så er der en stor chance for vi kan hjælpe. Det er en god ide at prøvet noget nyt engang imellem så man ikke kører død i de samme retter til aftensmad. Her er asiatisk mad noget vi kan anbefale. Det asiatiske køkken er kendt for sin krydrede smag i retterne. Ofte er retterne også en smule stærke, men man bestemmer jo selv hvor meget chili man vil komme i. Nogle af opskrifterne har man måske smagt før men andre kan også være helt nye. Vi synes at de alle sammen er værd at prøve. Vi har samlet 3 eksempler på asiatiske retter du kan prøve til aftensmaden.

Asiatisk mad med kylling

Kylling er virkelig lækkert og er bare god i nærmest alle slags retter. Vi synes det passer godt i asiatisk mad, da det har en god smag. Disse retter gør sig blandt andet rigtig godt som både hverdags aftensmad eller til når man får gæster på besøg og skal prøvet noget nyt. Her finder du blandt andet opskrifter med kylling og karry, en smagfuld karrysuppe med kylling og ris og en rigtig lækker katsu curry, til hvis det skal være lidt nemt og simpelt. Vi garanterer, at du i løbet af kort tid vil kunne nyde duften af det asiatiske køkken. Når man går rundt i duften kan man ikke vente med at sætte sig til bords til et lækkert hjemmelavet måltid.

Asiatisk mad uden kød

Man behøver ikke altid at få retter med kød til aftensmad. Hvis du mangler inspiration til en vegetarisk ret til aftensmad, der smager helt fantastisk, så har vi samlet nogle af de bedste kødfrie asiatiske retter. Så om det bare handler om en kødfri dag på ugen, en plantebaseret kost eller om man generelt spiser kød eller ej, så kan alle være med her. Asiatisk mad behøver absolut ikke være en ret fyldt med alverdens slags kød såsom mange andre retter. Det gode ved asiatisk mad er at man godt kan undvære kødet uden, at man går på kompromis med smagen. Her ser i nogle af vores lækre opskrifter på asiatiske retter uden kød.

Asiatisk mad med ris

Vi elsker aftensmad, som kræver få ingredienser og som er hurtigt at lave. Vi laver ofte en stor portion af saucen og fryser ned i fryseposer. Så kan man nemt tage en pose med sauce op og blot lune den. Så skal der i princippet kun koges ris og varme andet tilbehør. Det bliver ikke nemmere hverdagsmad. Når man har en travl hverdag og aftensmaden skal klares hurtigt, så er dette helt perfekt. Man kan servere asiatisk mad med ris, brune ris, basmatiris eller hvad der ellers foretrækkes. Du kan også lave blomkålsris eller andre sundere alternativer hertil, hvis du ønsker at det skal være lidt mere sundt.

Asiatisk mad med nudler

Rigtig mange forbinder nudler med det asiatiske køkken, og der er også rigtig mange forskellige retter med nudler. Man kan få nudler på forskellige måder, bla. i wok, i salat eller i suppe. Lige meget om det er i en salat, i en wok eller i en suppe, så smager det rigtig godt og det er noget alle kan være med på.

Asiatiske gryderetter

Vi elsker generelt gryderetter, som er nemme at lave. Og når man så oven i købet kan lave dem sunde, så er det bare ekstra godt. Vores gryderetter er oftest fyldt med grøntsager, da det giver en fantastisk smag men også godt med fylde. Det er virkelig simpel og nem hverdagsmad.

Bao

Bao boller er en dampet, asiatisk bolle som fyldes med lækkert fyld. Det minder egentlig lidt om et pitabrød og det smager så godt og så kan man fylde dem med alverdens ting. Bollerne dampes i et dampindsats eller i en dampkoger, så det kræver lidt ekstra udstyr, hvis man vil lave bao. Bao bliver også mere populært herhjemme, da vi begynder og se det mere og mere hos restauranter. Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde i det de skal dampes og ikke bare bages, som man gør det med pitabrød eller burgerboller. Du kan fylde din bao med lige præcis det fyld du har lyst til. Du kan lave bao med kylling, bao med svinekød og også en vegetarisk bao.

Hvad er typisk asiatisk mad?

Typiske asiatiske retter er panang, currys, fried rice, forårsruller, wokretter og supper.

Hvad kendetegner asiatisk mad?

Der er ofte brugt masser af grøntsager, krydderier, sojasauce, fiskesauce osv. Det er mad, hvor der ikke er gået på kompromis med smagen.