Pastinaksuppe

Pastinaksuppe
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og cremet opskrift på pastinaksuppe med bacon. En hjemmelavet suppe med pastinak, kartofler og løg. Nem aftensmad med pastinak.

Ingrediensliste

  • 500 g. pastinak
  • 500 g. kartoffel
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. hønsebouillonterning
  • 1 dl. piskefløde
  • 0,5 stk. citron
  • 1 spsk. smør
  • 200 g. bacon i tern
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skræl pastinak og kartofler.
  2. Snit pastinak, kartofler, løg og hvidløg i grove stykker.
  3. Svits i cirka 3 minutter i en gryde.
  4. Kom hønsebouillonterning i og dæk med vand. Lad det simre i 20-30 minutter til grøntsagerne er møre.
  5. Steg bacon på en pande til det er gyldent og sprødt.
  6. Hæld grøntsager og væde op i en blender (tag noget af væsken fra og tilføj den løbende, så kan du nemmere styre konsistensen). Tilføj fløde, smør og citron.
  7. Blend det godt i gennem og smag til med salt og peber.
  8. Er suppen for tyk, spædes der til med enten lidt ekstra fløde eller vandet, som du tog fra.
  9. Anret suppe og drys med bacon.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastinaksuppe

Uh, der er intet som en cremet pastinaksuppe med sprød bacon på toppen. Supper er så undervurderet, hvis du spørger os. Det er nemlig billig, lækker og nem aftensmad, hvor man samtidig kan få ryddet lidt ud i de slatne grøntsager, som kan have hobet sig op i løbet af ugen. Vi får derfor ofte suppe sidst på ugen og det er noget, som alle mand herhjemme elsker. Især når man lige topper med sprøde bacontern og serverer noget godt brød til. Simpel men lækker hverdagsmad, som hverken kræver mange ingredienser eller lang tid. Dét der tager længst tid er, når grøntsagerne skal koges møre, men de passer jo stort set sig selv. Så når først den er sat over, så er der ikke så meget arbejde tilbage i den udover, at den skal blendes og smages til.

Suppe med bacon på er også altid en sikker vinder. Sprøde bacontern gør bare noget godt for sådan en pastinaksuppe. Den saltede og røgede smag er bare vildt lækker. Vil du have et lidt mere fedtfattigt alternativ, så kunne du også stege serranoskinke. Det giver den samme saltede smag, men knap så fede smag. Og vil du have en vegetarisk udgave, så er det også lækkert med stegte kikærter på.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på supper her

Pastinaksuppe

Pastinak suppe med kartofler og løg

Det er en meget mild pastinak suppe, som også har kartofler og løg i sig. Måske du dyrker pastinak i haven? Så ville det da være oplagt at lave nogle af dem til den her skønne suppe. Pastinak er også en lidt overset grøntsag. Den kan bruges til så mange ting og har sådan en dejlig smag. Hvis du mangler mere inspiration til pastinak, så kan du se alle vores opskrifter lige her. Man kan i de fleste supermarkeder også købe en hel pose med pastinakker. Så kunne man lave pastinaksuppe den ene dag og pastinakfritter den næste. Så er der intet, som går til spilde.

Men sådan en suppe med pastinakker kan vi virkelig anbefale. Den minder lidt om jordskokkesuppen. Og spar ikke på den gode fløde. Det bliver sådan en god suppe med piskefløde i. Vi var engang til et kursus ved Karolines Køkken, hvor vi skulle smage den samme suppe, men smagt til med henholdsvis piskefløde og madlavningsfløde. Og den blev altså mest cremet med piskefløden. Man kommer langt med et lille skvæt.

Pastinaksuppe

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar