Japanske pandekager

Japanske pandekager
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på fluffy japanske pandekager. De her pandekager er lækre til brunch, morgenmad, som dessert eller snack.

Ingrediensliste

  • 2 stk. æggeblomme
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 spsk. mælk
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 stk. æggehvide
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Æggeblommer og sukker piskes sammen i en skål, til æggeblommerne er lyse og luftige. Tilsæt så bagepulver, vaniljesukker, mælk, olie og hvedemel. Pisk godt sammen.
  2. I en anden skål kommes æggehvider i. Start med at piske med en elpisker og tilføj sukker løbende.
  3. Pisk til æggehviderne er helt stive og du kan vende skålen på hovedet uden de falder ud.
  4. Vend så forsigtigt æggehvider og æggeblommeblandingen sammen.
  5. Varm en høj pande (med låg til) op til medium varme. Kom lidt olie på og brug evt. en pensel til at fordele det ud.
  6. Brug et decilitermål og kom ca. 1 dl. dej på panden. Vi kunne have tre på panden ad gangen. Læg låg på og lad dem bage i ca. 3 minutter på hver side.
  7. Tag dem af og fortsæt med det resterende dej. Brug en pensel til at komme lidt nyt olie på.
  8. Anret på tallerkener og top evt. med flormelis, sirup eller hvad du ellers har lyst til.
Bedøm denne ret

Opskrift på japanske pandekager

En nem opskrift på japanske pandekager, som er de her fluffy pandekager, som er ekstra tykke. De er så lækre og helt oplagt til brunch, morgenmad, en snack eller dessert. De er samtidig nemme at lave og kan serveres med flormelis, sirup, syltetøj, nutella eller hvad man ellers lige har lyst til. Er du vild med pandekager, som er ekstra fluffy. Altså mere luftige end amerikanske pandekager. Så er de her pandekager lige noget for dig. De er nemme at lave og er faktisk et hyggeligt lille projekt.

Det specielle ved de her pandekager er, at man deler æggehvider og æggeblommer. Æggehviderne piskes helt stive med lidt sukker, inden de så vendes i dejen. Det giver de her utrolig luftige pandekager, som laves i samme størrelse som amerikanske pandekager.

LÆS OGSÅ: Okonimiyaki (japansk kålpandekage)

Japanske pandekager

Fluffy pandekager opskrift

Fluffy pandekager er også altid et hit til børn. Vores drenge på 2 og 3 år elsker i hvert fald at få serveret sådan en omgang her. Gerne med lidt forskelligt tilbehør i form af syltetøj, flormelis og nutella, så de selv kan toppe med lidt forskelligt. Ellers er de også bare fine, når man serverer dem som en lille bunke med lidt flormelis og sirup til.

Det er en lidt sødere pandekage. De er derfor også rigtig gode uden alt for meget til eller blot med frisk frugt til. Hvis du synes de er for søde, så kan du justere på sukkeret i opskriften og evt. lade være med at blande sukker i æggeblommerne og kun nøjes med det i æggehviderne. Men vi synes altså, at du skal give de her fluffy pandekager et skud. De vil ikke skuffe.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar