Opskrifter på pandekager. Du finder opskrift på gammeldags pandekager, banan pandekager, veganske, spinat og mange flere. Man kan lave pandekager til både det søde og det salte køkken. Der er intet som en pandekage med syltetøj, sukker og evt. is eller en fyldt pandekage til aftensmad med oksekød og grøntsager.

Bananpandekage opskrifter

Nu har du tjekket vores store udvalg ud af pandekageopskrifter! Hvis du er mere til bananpandekager, så kan vi anbefale dig at tage et kig i vores opskrifter på bananpandekager til enhver anledning. Det fede ved disse pandekager er nemlig, at de bliver sødet med banan i stedet for sukker.

Nemme pandekage opskrifter

Hvis du lige står og mangler den bedste pandekage opskrift, så er du kommet til det rette sted! Her har vi nemlig samlet alle vores bedste og nemmeste opskrifter. Du finder opskrift på gammeldags pandekager, fluffy, tykke, tynde og de absolut bedste pandekager! En god pandekage skal man på ingen måde undervurdere. Det er noget af det bedste spise, hvis du spørger os. Jeg tror endnu ikke vi har mødt en, som ikke kan lide det. Der er bare intet som sådan en omgang med syltetøj, nutella, sukker, flormelis eller is til.

Hvor lang tid tager det at lave pandekager?

Det geniale ved pandekager er, at det ikke er en kage eller dessert, som der som sådan skal bages. De skal selvfølgelig steges på panden, men de skal ikke i ovnen, som så mange andre desserter. Selve dejen er hurtig at piske sammen, så alt efter hvor mange du skal lave, så kan det være en nem og hurtig dessert. Fra start til slut, så kan vi sagtens lave pandekager på 15-20 minutter. Det er altså en ret hurtig dessert! Og hvis der ikke er langt fra tanke til handling, så kan ens lækkersult hurtigt stilles.

Hvor mange pandekager pr. person?

De fleste kan i hvert fald spise 2-3 pandekager. Men det kommer helt an på anledningen. Har man lige spist en forret og hovedret inden, så kan man måske kun spise 1 eller 2 pandekager. Får man pandekager til aftensmad, så kan man måske spise 4-5. Og er det en pandekagekonkurrence, så kan man måske spise 10. Vi regner altid med ca. 2-3 pandekager pr. mand.

Hvor længe kan de holde sig?

Pandekager er en af de desserter, som er bedst på dagen. De kan dog sagtens spises dagen efter, men skal vi være helt ærlige, så er de bedst når de er helt nylavede. Du kan dog godt lave dem på forhånd, komme dem på en tallerken og lægge stanniol over, så de holder sig lune.

Hvordan opbevares de?

Som sagt, hvis man skal lave en ordentligt stak, så ville vi stable dem på en tallerken med stanniol over. Hver gang en pandekage er færdig, så løftes stanniolen og pandekagen lægges ind. På den måde holder de varmen og de bliver heller ikke stive af det.

Hvordan holdes de varme?

Som sagt, så bruger vi tricket med at komme pandekagerne på en tallerken med stanniol over. Hver gang en pandekage er færdigstegt, så løftes stanniolen og pandekagen lægges ind. Så holder de varmen. Ellers kan du også pakke dem ind i stanniol og til sidst hurtigt lune dem i ovnen, hvis det er. Vi kan dog bedst lide det første trick med tallerkenen.

Hvordan genopvarmes de?

Du kan godt genopvarme dine pandekager. Vores bedste trick er at komme dem i stanniol og pakke dem godt ind. Herefter lunes de kort i ovnen til de bliver lune. Du kan også komme dem i mikroovnen.

Hvad gør pandekager sprøde?

Hvis du gerne vil have dine pandekager sprøde, så er et lille tip at bruge øl i dejen. Vi har en god opskrift på ølpandekager, som giver dig sprøde, tynde pandekager. Er du mere til de bløde af slagsen, så finder du også en opskrift på det.

Hvorfor går de i stykker?

For meget sukker kan være årsagen til, at de går i stykker, da det kan gøre, at den nederste del af pandekagen steger hurtigt, hvorimod toppen er langsom. Følg derfor opskriften og kom evt. ekstra sukker på efter de er stegt. Brug også en god pande med en god belægning og kom også fedtstof på panden.

Hvorfor brænder de på?

For høj varme er ofte skyld i, at de brænder på. Personligt, så steger vi gerne vores pandekager ved mellem varme. På den måde kan man nemmere styre pandekagerne og de bliver ikke brændte.

Hvorfor bliver de stive/seje?

Stive eller seje pandekager kan skyldes for meget mel i dejen. Tilsæt evt. lidt ekstra væske til dejen, så du får en tyndere dej. Det kan også skyldes, at du ikke har noget fedtstof i dejen.