Ananassorbet

Ananassorbet
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

En forfriskende og cremet opskrift på ananassorbet. Den bedste sorbet med ananas, som har den helt perfekte balance mellem sødme og syrlighed.

Ingrediensliste

  • 1 stk. ananas
  • 90 g. glukosesirup
  • 100 g. sukker
  • 4 dl. vand
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skær top og bund af ananas. Skær skrællen af. Halver og skær rundt om stilken. Smid den hårde stilk i midten væk.
  2. Skær ananas ud i mindre tern.
  3. Kom vand, sukker, glukosesirup, ananas og citronsaft i en gryde.
  4. Bring i kog. Når det koger, så skrues der lidt ned og så simrer det til, at sukkeret er opløst og ananas er blevet blød. Det tager omkring 15-20 minutter.
  5. Tag det herefter af blusset. Blend det med en stavblender og kom igennem en fin sigte.
  6. Hæld i en bøtte. Lad det køle helt af.
  7. Kom hele blandingen i en ismaskine og kør den til, at den er fast og cremet (vi kørte den i ca. 45-60 minutter).
  8. Hæld blandingen over i en beholder og sæt i fryseren et par timer.
Bedøm denne ret

Opskrift på ananassorbet

Er du vild med ananas, så vil den her ananassorbet være lige noget for dig. En frisk og cremet sorbet med ananas, som får tankerne hen på mere eksotiske lande. Da vi havde en meget moden ananas, så blev vi selvfølgelig nødt til at eksperimentere med hjemmelavet is med ananas. Det blev til denne ananas sorbet, som altså blev et kæmpe hit. Helt ideel til de varme dage, hvor man har brug for noget koldt at køle sig ned på. Også et kæmpe hit lige at servere sådan et scoop som dessert, hvis man har gæster til aftensmad. Man kan nemlig altid godt spise en kugle sorbetis. Når den så ovenikøbet er hjemmelavet, så bliver det kun endnu bedre.

Det vigtigste, når du skal lave ananassorbet er, at din ananas er godt moden. På den måde får du mest smag og sødme ud af den. Så er den ikke helt moden endnu, så lad den lige ligge et par dage mere. Det er altså ventetiden værd og det gør en verden til forskel, at den er godt moden.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hjemmelavet sorbet her

Ananassorbet

Sorbet med ananas

Bruger du en godt moden ananas, så får du altså også den bedste sorbet med ananas. En sød, men også syrlig sorbet, som er cremet og lækker. Sorbetisen er kørt på ismaskine og det vil vi altid anbefale, når du laver sorbet. Det giver det bedste resultat. Og man kan altså også købe ismaskiner i alle prisklasser, så det behøves slet ikke at være dyrt at lave selv. Og med de priser, som de kører i isbutikkerne i år, så kan det altså hurtigt betale sig at lave sin sorbet med ananas selv.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar