De bedste opskrifter på hjemmelavet is uden brug af ismaskine. Man kan lave hjemmelavet is med chokolade, med kondenseret mælk, med marcipan, uden æg og meget mere. Her får du opskrifter på nem hjemmelavet is, som er en lækker og nem dessert. Både til hverdag og fest.

Opskrifter på hjemmelavet is

Hjemmelavet is behøves hverken at være tidskrævende eller at kræve en ismaskine. Man kan nemlig lave god, hjemmelavet is både med og uden en maskine til is. Vi laver ofte hjemmelavet islagkage, hvis vi skal lave dessert til gæster, fødselsdag, fest eller hvis vi bare har lyst til noget sødt i weekenden. Som sagt, så er det slet ikke så svært at lave is selv og så kan man variere smagskombinationerne, som man har lyst til. På den måde er det også nemt at lave sin absolut yndlingskombination. Er du til chokoladeis, jordbæris, vaniljeis eller måske noget lidt mere ekstraordinært som Oreo is, Nutella is eller noget i den dur, så kan man jo blot lave sin egen is med det.

Islagkager

Vi har især mange opskrifter på hjemmelavede islagkager. Vi laver ofte islagkage som dessert til gæster. Det er nemt, hurtigt og så kan det gøres klar i god tid, så man kan nyde at have gæster. En islagkage fjerner altså alt den stress, som der måske kan være forbundet med at skulle lave dessert. Vores yndlings islagkage må nok være en hjemmelavet Daim islagkage eller en med browniebund. Ligesom med almindelig is, så kan islagkager laves i et utal af smagskombinationer og man kan lave forskellige slags bunde. Vi laver ofte nøddebund, browniebund eller en kagebånd. Det er med til at gøre islagkagen lidt mere luksuriøs synes vi.

Vi har her samlet alle vores bedste opskrifter på hjemmelavet is. Alt fra ispinde, rørt is på ismaskine, sorbet og lækre cremede flødeis. Du finder noget til enhver smag! Hvis vi skal give dig et bud på vores absolut yndlings is. Så har vi her listet vores top 3 over hjemmelavede is.

Der er intet som is og en kølig forforfriskning på en varm sommerdag. Når der er sol og sommer over Danmark og vi er heldige med det danske sommervejr, så er det skønt at kunne køle sig ned på en is, softice eller vaffelis. Du kan også lave din helt egen isbar med flødeis, hjemmelavet guf, softice og måske hjemmelavede cookies. Det er også en genial idé at servere en hjemmelavet isbar eller isbuffet, hvis du holder et større selskab. Vi oplever i hvert fald, at folk elsker det her med at kunne blande og mikse deres egen vaffelis eller desserttallerken.

hjemmelavet guf til is

Hjemmelavet guf til is

Vi kommer ikke udenom, at hjemmelavet guf altså bare hører sig til på en gammeldags isvaffel eller hvis der skal laves isbuffet. Ligesom med hjemmelavet is, så er det faktisk slet ikke svært at lave hjemmelavet guf. Du kan lave den klassiske guf eller så kan du lave hindbærguf, jordbærguf eller lakridsguf. Det kræver få ingredienser og løfter altså din hjemmelavede is til et helt nyt niveau.

Is, islagkager, ispinde og sorbetis

Is, islagkager, ispinde, sorbetis – hvilken er din yndlings? Vi har svært ved at vælge, da hver ting bare er super godt! Flødeis er altid en sikker vinder. Laver du den på ismaskine, så kan du endda gøre den knap så fed ved at bruge sødmælk også. De klassiske ispinde kan også laves i uendelige kombinationer. Måske du hellere vil prøve dig med klassikere som en københavnerstang, solbærstang eller noget tredje. Sorbetis er en lidt sværere kunst, da det kræver, at du har en ismaskine. Eftersom denne slags is er lavet uden fløde, så er det vigtigt, at der ikke dannes iskrystaller og her er det altså bare bedst med en ismaskine.

Is til børn

Der er ingen tvivl om, at is altid er en sikker vinder som dessert til børn. Vi har i hvert fald aldrig oplevet, at der har været børn, som ikke har kunne lide is. Skal du lave en sikker vinder, så vil vi helt klart anbefale at lave isbar eller isbuffet. Server nogle forskellige slags is og masser af toppings. Fyld en skål op med smarties, en med vingummier og sørg for at der er masser af chokoladesauce, karamelsauce osv. Så er der ingen tvivl om, at du vil blive et kæmpe hit hos de små.

Is til voksne

Selvom vi lige har beskrevet hvorfor det vil blive en succes hos små børn at lave en isbuffet, så er det også altid et hit til voksne. I stedet for at servere vingummier osv., så kan du servere noget lidt mere voksent tilbehør. Prøv at lave hjemmelavet hindbærcoulis, guf, krystalliseret hvid chokolade eller nogle karamelliserede nødder. Ellers kan vi også anbefale at lave en is med lidt alkohol i. Det kunne eksempelvis være en lækker Bailey’s islagkage.