Taco al pastor

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

3 timer og 15 minutter

Samlet tid

3 timer og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Taco al Pastor. Bløde tacos med karamelliserte gris og ananas, som er så gode til aftensmad eller en lækker frokost.

Ingrediensliste

  • Kød

  • 500 g. nakkekoteletter
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl. æblecidereddike
  • 2 dl ananasjuice
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. chiliflager
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 3 stk. laurbærblade
  • Grillet ananas

  • 1 stk. ananas
  • Pico de gallo

  • 150 g. cherrytomater
  • 0,5 stk. løg
  • 1 spsk. jalapenos
  • 0,5 stk. grøn peberfrugt
  • 0,2 bundt koriander
  • 1 tsk. limesaft
  • salt/peber
  • Andet

  • 8 stk. tortillapandekager

Fremgangsmåde

  1. Skræl og snit løg og hvidløg groft.
  2. Opvarm olie i en gryde og svits løg og hvidløg hårdt.
  3. Tilsæt salt, peberkorn, tørret oregano, chiliflager, cayennepeber, stødt spidskommen, stødt kanel,  paprika og laurbærblade og steg i 2 minutter.
  4. Tilsæt ananasjuice og æblecidereddike. Lad det simre i 5 minutter.
  5. Tag gryden af varmen og lade det køle af.
  6. Find et skærebræt og skær koteletterne i mindre stykker.
  7. Når væden er nedkølet blandes kødet i og stilles på køl i 3 timer.
  8. Skræl ananas og skær skiver på cirka 1 cm. – brug en udstikker til at fjerne midten da den godt kan være lidt sej.
  9. Snit tomater, løg, grøn peberfrugt, jalapeños og frisk koriander fint og bland sammen i en skål.
  10. Smag til med limesaft, salt og peber.
  11. Tænd grillen eller opvarm en pande og steg kød og ananas i 2-3 minutter på hver side.
  12. Lad kødet hvile 5-10 minutter og skær det derefter i endnu mindre stykker.
  13. Lun tortillapandekager på en varm pande eller i mikroovn.
  14. Server det hele hver for sig, så man selv kan samle sine tacos.
Bedøm denne ret

Opskrift på Taco al pastor

Her er vores fortolkning af Taco al pastor, som er de lækreste bløde tacos med fyld af karamelliseret gris og grillet ananas. Vi laver vores variant med nakkekoteletter, da de har noget fedt i sig, så kødet ikke bliver helt tørt. Alternativt kan du også lave det ud af en hel nakkesteg eller nakkefilet. Kødet krydres med en masse forskellige krydderier, så man ikke går ned på smag. Så grilles det eller steges på pande. Derudover serveres det med grillet ananas og en hurtig pico de gallo, som er sådan en lækker tomatblanding. Det er den dejligste kombination med det søde og syrlige fra ananas sammen med det krydrede kød. Men vi ved også godt, at varm ananas skiller vandene. Så er du ikke til det, så kan du også blot udelade det.

Det her er en god hverdagsret eller weekendret, men man skal vide at man vil lave det i god tid. Kødet skal nemlig have lov til at trække i marinaden nogle timer eller gerne natten over, hvis man har tid til det. Men så får du altså også det lækreste kød og der er ikke meget tilberedningstid, når først kødet er marineret.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på mexicansk mad

Taco al pastor

Bløde tacos med fyld af gris

Vi er vilde med de her bløde tacos med fyld af gris. Generelt elsker vi de bløde tacos og vi køber gerne de her små nogle, som man faktisk kan få i stort set alle supermarkeder efterhånden. De passer perfekt til en lille håndfuld. Vi varmer dem enten på en rigtig varm pande eller så mikroovnen med et stykke køkkenrulle over. Det kommer lidt an på hvor meget tid vi har. Men de bliver bedst, når man varmer dem på pande.

Taco al pastor

Tacos med svinekød

Så har du lyst til at prøve nogle anderledes tacos med svinekød, grillet ananas og grønt, så skal du prøve dem her. Vi har selv en tendens til ofte at lave tacos med enten kylling eller oksekød. Så det er bare så lækkert med et alternativ og dem her med svinekød er så gode. De er lavet med svinekoteletter, som skæres ud i mindre stykker. Kødet krydres med en masse forskellige krydderier, så det får masser af smag.

Taco al pastor

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar