Vores bedste opskrifter på mexicanske mad. Her finder du en masse nemme og lækre mexicanske retter som chili con carne, tortillas, tacos, fajitas og mange flere. Det mexicanske køkken er fyldt med krydderier og masser af smag. Lav en mexicansk temaaften og server flere forskellige retter.

Fajitas med hjemmelavede tortillas – Mexicansk mad

3 mest populære mexicanske retter

Ideer til mexicansk mad

Hvis du mangler inspiration til enten din aftensmad eller frokost, så har vi en masse opskrifter på lækkert mexicansk mad. Vi elsker at prøve noget nyt om det så er usundt, sundt eller bare sundere, så skal vi prøve det hele. Selvom der kan være lidt for meget sundt i engang imellem, så går vi ikke på kompromis med smagen. Vi elsker at prøve mad fra forskellige lande og mexicansk mad er bare noget helt for sig selv. Her på siden finder du nogle forskellige opskrifter på mad fra det mexicanske køkken. Vi kommer ind på opskrifter som tacos, nachos, quesadillas, tortillas og lasagne. Du finder også nem og billig mexicansk mad samt mexicansk mad til aftensmad.

Vi er glade for at lave mad fra udlandet, om det er så er med kylling, laks, oksekød eller helt uden kød. Alle vores opskrifter er enten nemme eller hurtige at lave. Her er vores opskrifter på mexicansk mad ikke en undtagelse.

LÆS OGSÅ: Se alle vores madopskrifter her

Mexicansk mad til aftensmad

Hvis du er kørt død i de samme retter til aftensmad, så kan man prøve noget nyt i det mexicanske køkken. Vi har nemlig en masse spændende og forskellige opskrifter på mexicansk mad. Her har vi samlet nogle af vores opskrifter på mexicansk mad, så du lige kan få et overblik over hvad du måske kan få til aftensmad. Der er en opskrift til enhver smag om det skal være med kød eller om den skal være noget man kender. Vi har opskrifter på mexicansk mad, når det skal være nemt og hurtigt, men også når det skal være sundt og lækkert eller måske endda når det skal være kalorielet.

Mexicanske tacos

Tacos behøver ikke at være noget man kun får 1 gang om året. Tacos er rigtig lækkert og kan laves på forskellige måder efter hvad man lige har lyst til. Vi har både en opskrift på lækre hjemmelavet tacos som man kender dem og tacos af sød kartoffel med mexifyld. Så om det bare handler om de klassiske tacos eller om man skal prøve noget nyt har vi opskrifter på det. En taco behøver ikke altid være fyldt med en masse forskelligt fyld. Det gode er jo man næsten selv kan bestemme hvad der skal i. Det kan være man lige har lidt grøntsager til over som man kan komme i. Her er nogle ideer til hvad du kan komme i din taco. Hvis vi starter med kød kan du komme svinekød, oksekød eller kylling i. Derudover kan du komme alt fra majs, stegte peberfrugter, avocado, syltede rødløg, friske koriander, pico de gallo osv. i. Her ser du vores 2 opskrifter på 2 forskellige måder at lave tacos på.

Mexicansk nachos

Nachos er næsten altid et kæmpe hit blandt mange og det mener vi helt bestemt er velfortjent. Det gode ved nachos er nemlig, at du helt selv bestemmer, hvilket fyld du vil have på. Det kan både serveres i en finere anledning med gæster som snacks eller som sideret til hovedretten. Nachos kan også laves hvis du skal have dig en lækker og nem aftensmad, hvor det ikke behøver at være noget vildt. Det er både super enkelt og hurtigt at lave nachos og så smager det bare helt fantastisk uanset hvad du kommer på. Her ser du nogle af vores opskrift på nogle lækre nachos.

Mexicanske quesadillas

Vi elsker det mexicanske køkken! Man kan lave så mange nemme og lækre retter, som altid er fyldt med masser af smag. Normalt laver man en quesadilla på panden, men man kan faktisk bage dem. Det er super nemt og du får stadig en sprød quesadilla og så kan du samtidig lave mange på samme tid. Quesadillas er én af vores absolut yndlings retter og så elsker vi tricket med at bage dem i stedet for at stege dem på panden. Det gør nemlig, at de også er super nemme og hurtige at lave. En perfekt hverdagsret, som bare smager helt fantastisk. quesadillas er god hverdagsmad, som er lækkert både til frokost og aftensmad. Vi elsker at holde sådan et lille mexicansk tema, hvor vi spiser dem her med enten kylling eller oksekød, nachos med ost og så selvfølgelig salsa og hjemmelavet guacamole.

Mexicanske tortillas

Hjemmelavede hvedetortillas er bare virkelig lækre, da man ikke kan sammenligne dem med dem man kan købe i supermarkedet. Det kræver lidt ekstra tid, men det er bestemt tiden værd. De kræver få ingredienser, så de er meget billige at lave. Det der kræver tid ved hjemmelavede tortillas er når de skal rulles ud. Der er mange muligheder for kød. Vi laver sommetider tortillas med oksekød stegt med tacokrydderi, for at varierer. Det smager også rigtig godt. Derudover kan du også helt udelade kødet, og så har du en lækker vegetariske tortilla. Her ser du vores opskrift på hjemmelavede tortillas.

Mexicansk lasagne

Hvis man godt kunne tænke sig at prøve noget lidt anderledes inden for lasagne-verdenen, så har vi også opskrifter på en mexicansk lasagne. Lasagne er en nem måde at få en masse grøntsager i sin ret. Selvom man kommer en masse grøntsager i sin lasagne er det ikke rigtigt noget der påvirker smagen så meget. Man kan hurtigt sit eget mexicansk krydderi i stedet for at købe de breve med mexicansk krydderi som er i de forskellige supermarkeder. Hvis man vil lave sit eget er det en blanding af spidskommen, paprika, lidt cayennepeber, salt, peber, oregano, løgpulver og lidt sukker.

Nem og billig mexicansk mad

Det er ikke altid man har lyst til at bruge lang tid i køkkenet og nogle gange skal det bare være nemt. Det kan også være det bare skal være billigt. Vi har i hvertfald samlet 3 opskrifter nedenunder, som både er billige og nemme at lave samtidig med, at de smager rigtig godt.

Hvad er typisk mexicansk mad?

Mexicansk mad er ofte krydret med masser af krydderier og er ofte med masser af farverige grøntsager som majs, bønner, tomat, rødløg og koriander. Klassiske retter er chili con carne, quesadillas, tacos osv.

Hvad er den mexicanske nationalret?

Den mexicanske nationalret er Mole Poblano, som egentlig er en sauce eller marinade, som bruges i det mexicanske køkken.

Hvad skal der være på en mexicansk buffet?

Vi ville servere tacos, chili con carne med ris, majskolber, salsa, guacamole og nachos.